Doctorul Al Massalmeh Ziad: „Pentru refugiaţi ar fi mai bine aici, în...

Doctorul Al Massalmeh Ziad: „Pentru refugiaţi ar fi mai bine aici, în România, decât în Occident”. Ce crede despre atacul cu gaz sarin din Siria în care au murit zeci de persoane VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Zecile de migranţi care încearcă zilnic să pătrundă ilegal pe teritoriul României au o singură dorinţă: vestul Europei, adică ţări precum Austria, Germania, Franţa etc. Puţini dintre ei se gândesc să rămână în România, fiind doar o ţară de tranzit rapid, o zonă de care, aparent, mai mult s-ar feri decât să încerce să-şi clădească o viaţă aici. Doctorul Al Massalmeh Ziad, președintele biroului de relații internaționale al comunității Siria Liberă din România, este stabilit de peste 30 de ani în țara noastră şi spune că cei mai mulţi migranţi sirieni nu sunt în cunoştinţă de cauză, în ceea ce priveşte traiul pe care-l pot avea aici.

„E mai bine aici, în România, decât în Occident. În primul rând, mâncarea este mai ieftină, cazarea este mai ieftină, poate să se adapteze mai repede, societatea este primitoare şi există condiţii. Nu cred că România va face gard la graniţa cu Serbia. Românii constituiesc un popor cald, cu istorie foarte bogată, cu credinţă şi nu cred că ar face acest lucru în faţa unei probleme umane, cum este cea a refugiaţilor”, a specificat doctorul Al Massalmeh Ziad.

Întrebat despre posibilul conflict de cultură între poporul român şi cel sirian, doctorul Al Massalmeh Ziad a spus că „este o chestiune de mentalitate. Oricine vine în Europa, în general, înţelegerea faţă de om este clară, adică societatea acceptă pe cel care are voal, care are fustă scurtă, care iasă la plajă.


Mentalitatea românului este dezvoltată. Nu se poate ajunge să se impună nişte reguli pentru alţii, nu cred”.

Şi invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE crede că numărul migranţilor va creşte. „Mă gândesc că acum, cu fluxul care a venit, cred că se va intensifica, pentru că oamenii pot să vină doar înspre această zonă”, a spus doctorul Al Massalmeh Ziad.

Acesta crede că atacul din această săptămână din Siria, cu gaz sarin, în care au murit peste 70 de oameni, reprezintă o mare bilă neagră la adresa întregii umanităţi. „Masacrul care s-a întâmplat este o pată neagră în onoarea umanităţii. Este al cincelea atac cu arme chimice care este folosit de guvern împotriva naţiunii sale. Rachetele au fost aruncate din aer, nu de la sol, au fost 25 de copii care au pierit din cauza gazului sarin. Lucrurile se vor termina când dictatorul Bashar va părăsi scaunul pe care se află, omul care a distrus Siria. Este un dezastru total”, a menţionat Al Massalmeh Ziad.

Președintele biroului de relații internaționale al comunității Siria Liberă din Romania este de părere că România poate face faţă unui număr mare de refugiaţi, dacă se pregăteşte specific. „În primul rând trebuie un spaţiu adecvat şi personal instruit ca să se comporte cu migranţii. Am auzi că este aici o bătrână de 75 de ani cu copilul său, sunt cazuri delicate, trebuie personal pregătit, care să ştie cum să se comporte cu migrantul. Trebuie, aşa cum am zis, legi care să dea speranţa de trai mai bun. UE este implicată prin program de a aloca o sumă de bani pentru emigranţi şi ţările care primesc emigranţi. Dacă UE se va implica şi va da aceşti bani şi onorează această promisiune, va uşura responsabilitatea guvernului de aici”, este de părere doctorul Al Massalmeh Ziad.

1 COMENTARIU

  1. D-le doctor Massalmeh Ziad, dupa cum bine stii si dumneata, cetatenii musulmani nu se vor integra niciodata in nici o tara din lume si in nici o cultura din lume, in afara tarii de unde provin.Pentru ei nu exista cuvantul INTEGRARE. Dimpotriva, cetatenii musulmani vor sa domine si sa controleze zonele in care se afla, nu sa fie ajutati sau verificati de catre autoritati. Asadar, dupa parerea mea, cel mai corect lucru pe care refugiatii ar trebui sa-l faca, este sa se refugieze in tarile arabe cu care ar fi pe aceeasi lungime de unda, din punct de vedere religios, cultural,etc.
    Si NU, Romania nu are nevoie de refugiati! Romania trebuie sa se ocupe de saracii ei, pe care trebuie sa-i ajute, nu crezi?
    Si sa-ti mai spun un lucru: in toata istoria Romaniei pe care nu stiu cat o cunosti dumneata, romanii au purtat nenumarate razboaie impotriva turcilor, tatarilor, impotriva tuturor celor care-au vrut sa-i cotropeasca si sa-i ocupe si au reusit sa-si pastreze identitatea nationala. Nu cred ca romanii vor accepta o alta invazie. Daca dumneata ai cu ce sa sustii refugiatii pe care-i inviti in Romania din propriul buzunar, atunci fa-o ! Trimite-le bani si ajutoare in Siria fara sa-i inviti in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.