DRAMATIC Încă un deces din cauza rujeolei în Timiș: un bebeluș de...

DRAMATIC Încă un deces din cauza rujeolei în Timiș: un bebeluș de câteva luni a murit la Spitalul de Copii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Încă un deces din cauza rujeolei a fost confirmat în județul Timiș. Este vorba despre un bebeluș de doar 8 luni care a murit, sâmbătă dimineața, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Micuțul a fost internat cu rujeolă și a murit din cauza unei bronhopneumonii. Potrivit medicilor, bebelușul nu era vaccinat, inocularea împotriva rujeolei făcându-se, conform programului național de vaccinare, în intervalul de vârstă 12-15 luni.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de rujeolă a ajuns la 22 în România, șase dintre decese fiind înregistrate în județul Timiș.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile anunță că, până la data de 14 aprilie, au fost confirmate 4.793 de cazuri cu rujeolă în România.


În topul județelor cu cazuri confirmate se află Caraș-Severin, cu 943 de cazuri, Timiș – 901 cazuri și Arad – 827. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de județe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.