EXCLUSIV Nicolae Robu, plângere penală la DNA în scandalul terenurilor gratuite pentru...

EXCLUSIV Nicolae Robu, plângere penală la DNA în scandalul terenurilor gratuite pentru apropiați. Vezi ce situație scandaloasă a dezvăluit un timișorean la PRESSALERT LIVE

0
DISTRIBUIȚI

Ies la iveală date noi în cazul parcelelor de teren acordate de către Primăria Timișoara, printre beneficiari numărându-se mai mulți apropiația ai edilului-șef Nicolae Robu. Dezvăluirile au avut loc în ediția din această seară a emisiunii PRESSALERT LIVE, unde invitat a fost Alexandru Pârva, un timișorean care deține teren în acea zonă, respective avocatul său, Carmen Obârșanu.

Întrebată despre modul în care s-au atribuit parcelele de teren, avocatul a specificat că „pentru dreptate, pentru legalitate nu e deloc bine. Chiar dacă nu e dovadă clară, indubitabilă, există toate indiciile că s-au făcut fraude. Sunt oameni care se consider nedreptățiți, prejudiciați. Domnul Robu ne ia pe toți de proști, dar dânsul nu se gândește că există și oameni cu bun simț. Nu există calea de atac despre care spune Robu, cu cea a contestației în acest moment. Lista celor care au primit teren nu e act administrativ, e doar o propunere care nu poate fi atacată în condițiile în care spune. Trebuie mai întâi să existe o hotărâre a consiliului local și de abia după aceea se pot face contestațiile. Acesta e actul administrativ ce poate fi contestat”.

Cum a rămas un moștenitor de drept fără pământ

Alexandru Pârva, care anul acesta va ajunge la vârsta de 71 de ani, este reprezentantul legal, în instanță, al mamei sale și al mătușii, fiind moștenitor al unei suprafețe de teren în Ovidiu Balea, locul unde s-au acordat parcelele de teren de către Primăria Timișoara

„Bunicul meu a avut mai multe terenuri, printre care și pășune, înregistrată în cartea funciară, în zona Ovidiu Balea. A avut 30 de hectare de pământ arabil. Acum am un hectar acolo. Am revendicat pășunea, am făcut trei dosare, cu copii legalizate, dar nu am primit dreptate. Mi s-a spus că nu face obiectul unor legi. Am fost în audiență la Prefectură, unde mi s-a spus că terenul este la Primăria Timișoara. În 2013, în 5 iulie, am mers la primărie și am întrebat de dosarul pe care-l am și mi-a dat dispoziția 714 din 15 iunie 2012. Citind dispoziția, spunea că dacă sunt nemulțumit, în 30 de zile mă pot adresa instanței, iar atunci, dacă mă adresam instanței fara să spun că am luat la cunoștință în 2013 ar fi spus că nu ar mai fi avut ce să-mi facă, cu ce să mă ajute. Au încercat să mă păcălească, ei țineau hârtia în sertar, am avut noroc că nu m-am lăsat impresionat”, a povestit Alexandru Pârva.


„În total, trebuia să iau un hectar și 1.500 de metri”, a completat invitatul PRESSALERT LIVE.

Au urmat demersurile legale pentru recuperarea terenului. „În primul rând s-a invocat excepția de tardivitate, de către  judecătoarea din oficiu și a fost pusă în dezbaterea părților. Bineînțeles, reprezentantul primăriei a admis excepția. Dispoziția trebuia comunicată la două adrese, una la cea domnului Pârva, cealaltă la adresa mătușii din Sibiu, dar Primăria Timișoara nu a putut să dovedească în fața instanței că a existat comunicarea. Dosarul a fost înregistrat prima dată la secția de contencios, apoi la cea civilă. A început să se identifice suprafața, iar apoi s-a constatat că pentru domnul Pârva nu exista teren acolo. Am făcut apel”, a povestit avocatul Carmen Obârșanu.

În tot acest timp al judecății de apel, terenurile au continuat să fie pregătite pentru apropiații primarului Nicolae Robu. „S-au înțărușat deja! În porțiunea Piața de Gros și cimitir. S-a făcut înțărușarea acum două săptămâni”, a atras atenția domnul Alexandru Pârva.

Pentru a-și lua apărarea, acum mandatar al clientului, avocatul Carmen Obârșanu i-a făcut primarului Nicolae Robu plângere penală. „Azi dimineața am luat această hotărâre judecătorească pronunțată de instanță pe baza declarației domnului Robu, cu semnătura dânsului, o copie după adresa făcută și m-am apucat să fac puțină compoziție către DNA. I-am făcut o plângere penală domnului Robu pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Am arătat că încălcarea legii este cea a Legii 10/2001, care spune că în primul rând se restituie imobilele preluate în mod abuziv”, a dezvăluit avocatul Carmen Obârșanu.

De asemenea, Carmen Obârșanu a mai atras atenția asupra unei probleme crase. „Există o problemă și mai gravă. În procesul de la tribunal s-a tot invocat emiterea unui certificat de urbanism în 2014, care a fost prelungit o singură dată, emis și solicitat de Primăria Timișoara, pentru a se cunoaște situația juridică a terenului. Expira în cursul anului 2016, iar în 9 mai, același an, se emite un nou certificat de urbanism care prevede ceva foarte ciudat, pe care l-am menționat la rându-mi: este destinat modificării suprafeței parcelei de la 9 hectare, la 6,7 hectare. Unde sunt aproape 2 hectare și jumătate?”, a întrebat Carmen Obârșanu. „Cred că ar trebui să se ia atitudine din partea autorităților cu privire la această problemă. Ce se întâmplă în Primăria Timișoara sub coordonarea directă a specialistului în calculatoare nu este deloc în conformitate cu legea”, a completat invitata PRESSALERT LIVE.

„În final am încredere, chiar dacă nu mă milogesc, să se respecte legile, cine trebuie să le respecte, dar dânsul merge pe lângă legi. Eu îmi vreau terenul înapoi, cel care a fost al bunicii mele”, a spus Alexandru Pârva despre speranțele sale pentru acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.