Floriile, sărbătorite în acest an în aceeași zi de ortodocși și catolici....

Floriile, sărbătorite în acest an în aceeași zi de ortodocși și catolici. Vezi cum s-a desfășurat slujba de la Domul Catolic din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-924258357">

În acest an, Paștele catolic și cel ortodox cad în aceeași zi, ceea ce înseamnă că, astăzi, ambele culte sărbătoresc Floriile. Aseară, ortodocșii au pornit într-o procesiune prin oraș, cu această ocazie, iar astăzi credincioșii catolici au ieșit cu ramuri de finic și măslin în Piața Unirii pentru a celebra duminica de Florii.

Pentru biserica Romano Catolică, Duminica Floriilor coincide, în fiecare an, cu Ziua Tineretului. La Domul Catolic din Piața Unirii din Timișoara s-au adunat numeroși credincioși pentru a sărbători intrarea Domnului în Ierusalim, zi numită popular Florii, care marchează intrarea în Săptămâna Mare.

De Florii, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, care se împart creștinilor în amintirea ramurilor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.