Fostă directoare în cadrul CNADNR, trimisă în judecată de DNA Timișoara într-un...

Fostă directoare în cadrul CNADNR, trimisă în judecată de DNA Timișoara într-un dosar de corupție vechi de aproape 10 ani. Vezi despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara anuanță că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Silvia Nely Ciobanovschi, la data faptei director al Direcției Lucrări Remediere Calamități din cadrul fostei Companii Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită și Dumitru Nicolae Staicu, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Faptele au fost comise acum aproape 10 ani, în 2008, iar primele audieri au avut loc în 2011, așa cum PRESSALERT.ro relata la momentul respectiv.

Conform comunicatului DNA, la data de 06 mai 2008, între Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, pe de o parte, și o asociere de firme din care făcea parte și societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost încheiat un contract de execuție de lucrări având ca și obiect consolidare a două tronsoane ale șoselei DN 57B.

În acest context, în perioada noiembrie — decembrie 2010, inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, în calitatea menționată mai sus, dar și în cea de președinte a comisiei de recepție a lucrărilor, a pretins și primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite în valoare totală de 14.747 lei.

Bunurile respective au fost pretinse și primite de inculpată pentru a-și îndeplini necorespunzător atribuțiile de serviciu, prin întocmirea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor cu încălcarea dispozițiilor legale.


Anterior, membrii comisiei de recepție constataseră că anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parțial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost nemenționate de inculpată în cuprinsul documentului înaintat CNADNR.

Un efect imediat al întocmirii documentului respectiv, după înregistrarea acestuia, a fost faptul că societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru a obținut, conform dispozițiilor contractuale, deblocarea sumei reprezentând 70% din garanția de bună execuție (sumă care reprezenta un procentaj de 5% din valoarea totală a contractului).

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și asupra unui imobil ce aparțin inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Oamenii legii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.