Gest de omenie: o tânără din vestul țării a predat polițiștilor 50.000...

Gest de omenie: o tânără din vestul țării a predat polițiștilor 50.000 lei, pe care i-a primit din greșeală de la o casă de schimb valutar

0
DISTRIBUIȚI

spirit civic

O tânără din vestul țării a dat dovadă de spirit civic, în Săptămâna Mare. Femeia în vârstă de 22 de ani, din orașul Aninoasa, județul Hunedoara, a primit, ieri, aproape 50.000 lei, după ce a mers să schimbe 1.200 euro în lei la o casă de schimb valutar din Petroșani. Însă, casiera i-a dat tinerei, din greșeală, echivalentul, în lei, a sumei de 12.000 de euro.

În momentul în care și-a dat seama de gafa făcută, casiera de 45 de ani a mers la poliție pentru a le povesti oamenilor legii ce s-a întâmplat. În urma sesizării, poliţiştii din Petroșani au demarat o serie de verificări, însă, la scurt timp, la sediul poliţiei s-a prezentat tânăra de 22 de ani.


Aceasta a venit însoțită de un prieten și a restituit întreaga diferenţă de bani pe care a primit-o în plus.

“Tânăra a precizat faptul că, după ce a ajuns acasă, a constat că suma primită pentru convertirea valutei era mult mai mare decât i se cuvenea, motiv pentru care a revenit la Petroşani, solicitând poliţiştilor să restituie casierei diferenţa de bani, respectiv 48.816 lei. Poliţiştii au stabilit că, în cauză, nu au fost comise fapte de natură penală, suma respectivă ajungând dintr-o eroare în posesia tinerei din Aninoasa, care, însă, a dat dovadă de spirit civic, prezentându-se la Poliţie şi predând diferenţa de bani, care a fost restituită reprezentanţilor casei de schimb valutar”, transmite IPJ Hunedoara.

Pentru spiritul civic de care a dat dovadă, tânăra şi prietenul acesteia au fost felicitaţi de poliţişti.

Acesta este al doilea caz petrecut în cursul acestei săptămâni, în care cetăţenii din Valea Jiului dau dovadă de spirit civic, predând poliţiştilor sumele de bani găsite sau ajunse din eroare în posesia lor. Marți, la sediul Poliţiei Petroşani s-a prezentat un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a declarat faptul că, în timp ce se afla împreună cu soţia în Piaţa Centrală, a găsit pe jos 335 lei. Bărbatul a predat poliţiştilor suma respectivă, rugându-i să o restituie proprietarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.