Candidatură la titlu: Informatica Timișoara a trecut în două acte de Dunărea...

Candidatură la titlu: Informatica Timișoara a trecut în două acte de Dunărea Călărași. Antrenorul-jucător Robert Lupu vrea să-și ia brazilienii la națională

0
DISTRIBUIȚI
Milos Simic, felicitat

Câștigătoarea Cupei României, Informatica Timișoara își depune candidatura și la titlu în 2017. Elevii lui Robert Lupu au ”zburdat” în cele două manșe cu aparent incomoda Dunărea Călărași. După succesul clar cu 6-0 în deplasare, alb-violeții au trecut azi de munteni cu 6-1 pe propriul parchet după un meci în care brazilienii bănățenilor și sârbul Milos Simic au făcut spectacol.

În minutul 4 Thiago Alcantara a deschis scorul din pasa lui Savio. Până la pauză gazdele aveau să mai înscrie de două ori. Ambele reușite i-au aparținut internaționalului Milos Simic. Mai întâi sârbul a punctat cu un șut pe jos (min. 7), apoi, în ultimele secunde ale primei reprize acesta a înscris un gol neobișnuit pe teren mic – un lob pe spate cu capul peste portarul Cinaru. Tabela ”a sărit” după pauză. Thiago a realizat ”dubla” în minutul 27 după o lansare lungă a lui Deco. Apoi s-a ajuns la 6-0, scorul primei manșe, în urma golurilor marcate de Rakic și același Simic în același minut – 30. Primul a înscris tot după un ”assist” marca Deco, în timp ce al doilea a realizat hattrickul cu călcâiul după ce balonul i-a revenit din bară. Show-ul putea să fie completat dintr-o lovitură de pedeapsă de la distanță, dar Rakic a găsit doar bara laterală.


Pe contră, Dunărea, a înscris golul de onoare prin Plugaru, la practic ultima fază de atac.

Informatica Timișoara se pregătește acum de confruntarea cu United Galați din semifinale. Prima partidă va fi peste o săptămână pe teren propriu. Moldovenii vor avea însă avantajul terenului propriu dacă se va ajunge la ”decisiv”.

Informatica Timișoara: Koivumaki – Thiago (cpt.), Deco, Savio, Felipe. Au mai intrat: Voin – Simic, Rakic, Lupu, Ilaș.

Felipe și Savio pot deveni ”tricolori”

Informatica pare o echipă descătușată după trofeul cucerit în această primăvară, spre bucuria antrenorului-jucător Robert Lupu. ”Astăzi a fost un meci diferit față de cel de la Călărași, acolo am întâmpinat mai multe probleme. Și aici au fost mici greșeli în prima repriză, dar am fost azi mult peste ei. La Călărași a fost 6-0 dar a fost mult mai greu, nu ne așteptam să batem așa clar această echipă. Ne bucurăm că am fost serioși. Cred că a contat foarte mult câștigarea Cupei, avem un moral bun și suntem în creștere. Lucrăm foarte mult pentru apărare, ne dă încredere că nu încasăm, dar vrem să și marcăm, asta ne bucură, că am și dat multe goluri. Galațiul e o echipă foarte bună, dacă vom trata serios și acele jocuri avem șanse mari să trecem. Va fi foarte greu dacă nu câștigăm acasă. Noi avem un drum mai greu, aceste meciuri tari ne pot ajuta să ajungem în finală”, a declarat Robert Lupu.

Totodată selecționer al naționalei României de futsal, Lupu se gândește să-i naturalizeze pe tinerii brazilieni Savio Valadares și Felipe de Oliveira. ”Eu aș vrea din acești trei brazilieni să fac doi români. Mă bucur foarte mult pentru ei. Cu Savio și Felipe suntem în discuții pentru acte, aș vrea să-i am la baraj la echipa națională”, a dezvăluit Lupu.

”Nu a fost ușor, e important ca echipa noastră să trateze jocul serios și am reușit să încheiem runda în două jocuri. E bine că am luat puține goluri. Astăzi am fost eu marcator, altădată va fi altcineva, important e ca echipa să învingă. Se întâmplă să mai marchezi și astfel de goluri în futsal. Va fi greu cu Galațiul pentru că vom juca un singur meci acasă, luăm lucrurile pas cu pas. Noi sperăm la două victorii”, a spus și Milos Simic, omul partidei retur cu Dunărea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.