Istoria României, de la „proști, da’ mulți”, la „mulți, da’ proști”

Istoria României, de la „proști, da’ mulți”, la „mulți, da’ proști”

0
DISTRIBUIȚI

Era odată „proști, dar mulți”, spus cu frica-n sân. Acum, așa cum se mai întâmplă-n etimologie, sensul s-a schimbat cu 180 de grade și, conform atitudinii celor care ne conduc, s-a ajuns la „mulți, dar proști”, spus fără nicio grijă.

Mi se spune că-s un om pașnic, nu sunt adept al violenței, dar când vezi cu câtă aroganță declară tâmpenii reprezentanții partidului care a câștigat cele mai recente alegeri, mai că-mi vine să-mi dau o palmă. Poate mă tresesc. Poate se trezesc și sutele de mii de români care au protestat pașnic, apoi s-au liniștit, poate își dau seama că protestele trec, nesimțirea rămâne. Nesimțiții sunt tot acolo, își văd de treabă și au ajuns să facă mișto-uri cu „noaptea ca hoții”. Un bădăran ca Nicolescu aproape că te face să-ți fie dor de un bădăran care se crede finuț, ca Victor Ponta.

Am observat în ultimele luni că pâinea pe care o cumpăr zilnic, ieftinită nu demult, s-a scumpit până peste prețul pe care-l avea înainte.


Au observat și alții că au „sărit” prețurile la legume, fructe, mezeluri, chiar și la bere. Totul până la bere! Așa se-ntâmplă când promiți salarii fanteziste pe principiul „vedem noi mai târziu cum scoatem cămașa”.

În loc să tot forțezi ordonanțe și/sau legi care să-ți scoată partenerii de haiducie din rahat, să tot schimbi miniștrii ai Justiției cu care nu-ți iese și să te scremi pentru niște replici care se vor amuzante, nu mai bine concentrezi toate aceste energii într-o altă direcție, poate mai constructivă? Cum ar fi îmbunătățirea sistemului menit să colecteze taxe. Găsește-i pe cei care trăiesc în afara sistemului și prejudiciază astfel statul, punând tot mai multă greutate pe cei de bună credință, care-și achită impozitele și încearcă să facă acest concept prea complicat pentru unii, acela de „țară”, să funcționeze. Aceștia simt cel mai tare orice majorare de taxe, nu cei care primesc fără să facă nimic sau muncesc fără să contribuie la buget.

Politica românească este o glumă proastă, de la stânga la dreapta și-napoi. Iar administrația e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Iar „ei” se bucură că suntem „mulți, da’ proști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.