Timișoara Saracens cu eseurile, Krasny Yar cu penalitățile. Campioana României i-a ”păcălit”...

Timișoara Saracens cu eseurile, Krasny Yar cu penalitățile. Campioana României i-a ”păcălit” pe ruși în manșa tur a barajului de accedere în Challenge Cup

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Campioana României la rugby a obținut un rezultat important în manșa tur a barajului de accedere în grupele Challenge Cup 2017-18. Timișoara Saracens RCM s-a impus în Georgia, scor 17-12, în fața grupării ruse Krasny Yar Krasnoyarsk. Două dintre eseurile bănățenilor au fost marcate de jucători aduși în iarnă: James Doyle și Henry Seniloli. Adversarii au punctat doar din lovituri de pedeapsă.

Timișorenii au început destul de defensiv jocul de la Rustavi. După două minute Malaguradze, de la gazde, beneficiază de o lovitură de pedeapsă dar o ratează. Același lucru avea să se întâmple peste opt minute cu prima execuție de acest gen a lui Rose, din lateral ce-i drept. Același Malaguradze avea să mai rateze o penalitate (min. 14), înainte ca bănățenii să deschidă scorul. Ca urmare a unei abordări mai ofensive în minutul 27 Căpățână culcă balonul în terenul de țintă al rușilor sprijinit de colegii din grămadă.


În schimb, Rose nu găsește nici acum bețele. Cu șapte minute înainte de pauză însă Malaguradze găsește ținta în urma unei noi lovituri de pedeapsă acordate acum într-o zonă centrală. 3-5 a fost scorul pauzei.

Eseuri de la noi veniți

Partida s-a animat în partea secundă. Krasny Yar reușind să răstoarne tabela în urma unor noi lovituri de pedeapsă. Execuții între care timișorenii au rămas și cu om în minus prin ”galbenul” acordat la nou intratul Conache. La 9-5 pentru ruși însă nou sositul James Doyle (min. 60) reușește să-i păcălească pe cei de la Krasnoyarsk după o pasă de la Rose. Tabela a rămas la 10-9 în favoarea vizitatorilor. La acest scor e eliminat temporar și Lazăr iar rușii trec din nou în avantaj după penalitatea transformată de același Malaguradze (70). Doar trei minute a durat însă avantajul lui Krasny Yar căci pe o contră Umaga îl lansează pe un alt nou sosit, Seniloli, care sprintează și ”plantează” balonul în zonă centrală. Poziție din care revenitul Conache nu are cum să rateze și face 17-12 pentru Timișoara Saracens! Nici acum zarurile nu erau aruncate nici măcar pentru prima manșă, căci ex-sovieticii s-au aruncat în ofensivă, au pus presiune și au fost aproape în câteva rânduri de terenul de țintă bănățean. Elevii lui Grainger Heikell s-au apărat și în terenul lor de țintă și au reușit să fragmenteze fazele potențial periculoase.

Nu au lipsit nici situațiile tensionate. În final Fercu e lovit de Malaguradze, care e avertizat cu cartonaș la rândul său, astfel că în secundele finale, trecute bine de minutul 85 pe ceas, timișorenii au încheiat jocul ”sus”.

Un rezultat mare pentru Timișoara Saracens, care spulberă grijile că echipa nu se mai află la un nivel înalt după plecările importante din iarnă. Peste trei săptămâni campioana României o primește pe Krasny Yar Krasnoyarsk pe ”Dan Păltinișanu”. Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 14.00.

Timișoara Saracens: Fercu, Lemnaru, Manumua, Umaga, Tangimana, Rose, Pretorius, Aholelei, Căpățână, Pungea, Popârlan (cpt.), Drenceanu, Doyle, V. Rus, Stewart. Au mai intrat: Conache, Seniloli, Fl. Popa, Lazăr. Antrenor: Grainger Heikell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.