Luminița Țundrea (PSD) despre parcelele de teren acordate tinerilor liberali la Timișoara:...

Luminița Țundrea (PSD) despre parcelele de teren acordate tinerilor liberali la Timișoara: „Mare dezavantaj pentru PNL”. Ce crede independentul Orza despre momentul acordării parcelelor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Scandalul terenurilor acordate de Nicolae Robu apropiaților săi este departe de a se încheia, mai ales după ce primarul Timișoarei s-a ales și cu o nouă plângere penală făcută de avocata Carmen Obârșanu, mandatara a unui client care ar deține teren în zonă Ovidiu Balea. Subiectul a fost dezbătut și în ediția din această seară a PRESSALERT LIVE, când în studioul HDV au fost invitați doi consilieri locali, Luminița Țundrea (PSD) și Adrian Orza (independent).

Întrebat despre momentul actual, cel în care se acordă parcelele, deși în fostele administrații s-a evitat din cauza neclarității statuturilor pe care le au terenurile, Adrian Orza a spus că „îmi aduc aminte că în urmă cu câțiva ani a fost un process cu o așa-zisă asociație a pășunătorilor și a existat un blocaj din cauza acelor procese. Orice inițiativă a primăriei de a da un sens sau o direcție terenurilor, fie că e vorba de locuri de casă pentru tineri, fie că e vorba de altceva, era imposibilă. S-a vehiculat, la un moment dat, și punerea la dispoziție a terenului pentru un stadion nou. Erau procese pe rol, nu s-a putut da”.

De partea cealaltă, Luminița Țundrea a scos în lumină și partea morală a gestului de răsplată a primarului Nicolae Robu. „Există o chestiune legată de etică. Din punctual meu de vedere, atâta timp cât o persoană îndeplinșete criteriile legale, poate fi sa nu pusă pe această listă. Eu cred că atunci când vii în fața unei comunități, să îți asumi responsabilitatea de a lua decizii pentru ea, prima persoană care trebuie să-și limiteze anumite drepturi trebuie să fii chiar tu.


Oamenii, când văd că încerci să-ți valorifici anumite interese pe această cale, devin neîncrezători”, a declarat consilierul local PSD, Luminița Țundrea, cu referire la consilierul local Grigore Grigoroiu, care a primit, la rându-i, parcelă de teren în zona Ovidiu Balea.

Avocatul Luminița Țundrea a fost completată de fostul său coleg de clasă, Adrian Orza. „Aș reveni la chestia de etică. Eu, la 31 de ani am fost viceprimar, și țin minte că o colegă de la patrimoniu, aflată în subordinea mea, a venit cu o hârtie, cu o cerere ANL, să primesc casă și încă aveam 34 de ani, eram eligibil. Am ales să nu semnez acea cerere, am refuzat, nu puteam să fac așa ceva”, a dezvăluit consilierul local independent Adrian Orza.

Întrebată despre declarația primarului Timișoarei Nicolae Robu, care a spus că se abține să spună ceva de Carmen Obârșanu, cea care i-a făcut plângere penală, doar din simplu fapt că este femeie, consilierul local PSD Luminița Țundrea a atras atenția că „pe doamnele din justiție e mai bine să nu le jignești, oamenii au un soi de teamă pentru tot ceea ce înseamnă justiție”.

În ceea ce privește strict problema terenurilor acordate tinerilor liberali, avocatul Luminița Țundrea crede că PNL și-a dat singur cu stângul în dreptul. „Este mare dezavantaj pentru PNL ca aceste nume să existe pe liste. E o chestiune de comunicare și imagine, într-un partid politic care domină consiliul local, împreună cu alți aliați”, crede Luminița Țundrea.

În ceea ce privește capitolul excursiilor pe banii publici pentru cursurile de instruire, pesedista a spus că: „strict legal vorbind, consilierii locali sunt obligați ca măcar o dată în mandate să facă cursuri de instruire. Noi, consilierii PSD, am ales să susținem public că nu vom cheltui din bugetul primăriei pentru aceste cursurui, deși din punct de vedere legal este correct. Nu săvârșești o ilegalitate, dar etica în politică te obligă să arăți că nu ai un interes personal în aceste demersuri pe care le poți influența”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.