Mămici, profesoare și elevi au zugrăvit holul Liceului „Ion Vidu” din Timișoara:...

Mămici, profesoare și elevi au zugrăvit holul Liceului „Ion Vidu” din Timișoara: „Vor fi organizate două olimpiade naționale și nu vrem să ne facem de rușine” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Gest demn de toată lauda făcut de mai multe mămici, profesoare și elevi de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Unitatea de învățământ din capitala Banatului va găzdui, la sfârșitul acestei luni, două olimpiade naționale, fiind așteptați peste 500 de elevi și dascăli. Pentru că școala nu a mai fost renovată de ani întregi, mai multe mămici s-au mobilizat și au luat decizia să schimbe aspectul holurilor.

Astfel, au primit din partea clubului Rotary Cosmopolitan din Timișoara mai multe găleți cu tifel, iar ieri, timp de șase ore, au zugrăvit holul care duce spre sala de concerte. „Nu te pune cu mamele. Echipa mamelor de la Vidu. Când afli că nu sunt bani la buget pentru reparații în școală și ai două olimpiade naționale de organizat la sfârșitul lunii, iei problema în propriile mâini”, a scris pe Facebook Oana Romocea, mamă a trei copii înscriși la Liceul „Vidu” și președintele Asociației de Părinți din cadrul școlii.

Oana Romocea ne-a declarat că la începutul acțiunii erau șase mame și trei prefesoare, dar în scurt timp numărul participanților a ajuns la peste 20, printre care și câțiva elevi de clasa a XII-a, dar și directoarea adjunctă a unității de învățământ.

„Clădirea în care funcționează școala arată jalnic, nu s-au făcut reparații de foarte mult timp. La Vidu vor fi organizate două olimpiade naționale: de interpretare muzicală și de coregrafie. Am tot încercat de câteva luni să batem pe la uși după ajutor, inspectoratul școlar înțelege situația, primăria la fel, vor să ajute, doar că nu s-a putut, bugetul Primăriei Timișoara a fost votat de abia săptămâna trecută. Și atunci am luat problema în mâinile noastre. Am primit gălețile de tifle, iar ieri am zugrăvit holul de la secția de pian, care duce către sala de concerte.


Doamna directoare a cumpărat 50 de rame în care vom pune diplomele ce vor fi prinse de perete”, ne-a spus Oana Romocea.

Președintele Asociației de Părinți de la Liceul „Vidu” din Timișoara spune că sunt așteptați să participe la cele două olimpiade în jur de 550 de elevi și profesori din întreaga țară. “Acțiunea de ieri a fost una disperată, nu vrem să ne facem de rușine la aceste olimpiade. Ieri am terminat holul care duce spre sala de concerte și ne-am apucat de holul care duce la etaj. Vrem să mai organizăm cel puțin o astfel de acțiune, pentru a zugrăvi și holurile care duc la sălile de studiu al instrumentelor și holurile din internat. Acestea sunt lucrări doar de fațadă, e nevoie de reparații majore în școală, dar și în internat”, a mai precizat Oana Romocea.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, Olimpiada națională de interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice muzicale are loc în perioada 27 – 29 aprilie, iar Olimpiada de coregrafie se desfășoară între 28 și 30 aprilie.

Foto: Oana Romocea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.