Medalii pentru lotul de fizică al Qatarului, pregătit de un timișorean, la...

Medalii pentru lotul de fizică al Qatarului, pregătit de un timișorean, la Olimpiada Golfului

2
DISTRIBUIȚI

Zilele trecute s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică a Golfului (IGPhO), găzduită pentru a doua oară consecutiv în capitala Arabiei Saudite, Riad. Lotul Qatarului, pregătit intensiv timp de trei săptămâni de profesorul de fizică timișorean dr. Sandu Golcea, a obținut o nouă performanță, doi din cei patru participanți obținând medalii de bronz.

Aceasta este a doua participare a echipei Qatarului la olimpiada țărilor Golfului, după ce anul trecut un alt grup de elevi, pregătiți tot de profesorul Golcea, a reușit să obțină tot două medalii de bronz și a participat, pentru prima oară, la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO) care a avut loc la Zürich, unde a obținut o mențiune.

Încă de anul trecut, Ministerul Educației din Qatar l-a solicitat pe profesorul timișorean de la Colegiul “C.D. Loga” să pregătească lotul olimpic, după rezultatele remarcabile pe care acesta le-a obținut cu elevii olimpici ai Arabiei Saudite, pe care i-a antrenat din 2010 până în 2015. După pregătirea făcută cu prof.


Golcea, aceștia au obținut, la mai multe competiții internaționale, două medalii de argint, patru medalii de bronz și cinci mențiuni, în condițiile în care, până atunci, nu existase vreo pregătire a lor pentru olimpiade.

În luna iulie, dr. Sandu Golcea va pregăti, timp de trei săptămâni, un lot mai mare de elevi din care vor face parte și participanții la olimpiada Golfului. Din acest lot vor fi selectați cinci elevi cu cele mai bune parformanțe, care vor participa la Olimpiada Internațională de Fizică, organizată în acest an la Djakarta. Până atunci, elevii vor parcurge materia de bază cu profesori din Qatar, coordonați de Sandu Golcea, acesta urmând să parcurgă cu elevii, la vară, un program de pregătire specifică pentru olimpiada internațională. Spre deosebire de Olimpiada Golfului, la care pot participa doar locuitori ai Qatarului, din echipa pregătită pentru olimpiada internațională pot face parte și alți elevi care învață în Qatar.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.