Ministrul Educației: „Vom găsi soluții astfel încât tinerii foarte valoroși să rămână...

Ministrul Educației: „Vom găsi soluții astfel încât tinerii foarte valoroși să rămână în România”

1
DISTRIBUIȚI
pavel nastase
Ministrul Educației, la Timișoara.

Cei mai buni elevi din România, pasionați de matematică, se întrec, în aceste zile, la Timișoara. Asta pentru că în capitala Banatului are loc Olimpiada Națională de Matematică, pentru clasele VII – XII. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean Timiș, la Timișoara au ajuns peste o mie de elevi, profesori și părinți.

La festivitatea de deschidere a olimpiadei, care a avut loc miercuri seara, la Opera Națională din Timișoara, a participat și ministrul Educației, Pavel Năstase. Acesta a afirmat că Guvernul încearcă să găsească soluții astfel încât tinerii valoroși să rămână în România.

“Eu cred că deja se fac pași importanți în această perspectivă. Așa cum ați observat, Guvernul actual a luat o serie de măsuri în domeniul educațional pe care le consider foarte importante: creșterea salariilor profesorilor, a crescut de asemenea finanțarea per student/ per elev, gratuități pentru transport și sunt în derulare o serie de alte măsuri care ar trebui să schimbe atitudinea profesorilor, să se ocupe mai îndeaproape de școală, atitudinea elevilor, să vină la școală.


În același timp, prin Ministerul Cercetării și Inovării am finanțat o serie de burse pentru cei care vor să rămână în România, să facă cercetare în România, care sunt chiar la nivel european și internațional. Iată că s-au făcut câțiva pași și sunt convins că vom găsi soluții astfel încât tinerii noștri foarte valoroși să rămână în România. Sau în situația în care pleacă din țară pentru o perioadă de timp să revină cu multă plăcere și să-și continue activitatea în România”, a afirmat Ministrul Educației.

De asemenea, Pavel Năstase a transmis mesajul premierului Grindeanu, adresat participanților la Olimpiada de Matematică.

„Această materie, matematica, a fost mereu specială pentru mine. Tatăl meu, profesor de matematică, mi-a inspirat de mic copil pasiunea pentru această știință. Această materie se aplică în viața de zi cu zi, inclusiv în munca mea de la Guvern. Cunosc greutățile cu care se confruntă sistemul de învățământ și știu că educația este principalul motor de dezvoltare al unei societăți. De aceea, acest domeniu este important pentru noi și am reușit să luăm o serie de măsuri importante. Suntem pregătiți să lucrăm împreună pentru a găsi soluțiile cele mai bune. Guvernul va susține întotdeauna performanța, vă asigur că vom face tot ce se stă în putință să creștem calitatea sistemului educațional românesc”, le-a transmis elevilor și profesorilor Sorin Grindeanu.

Festivitatea de premiere a celor mai buni elevi care participă la Olimpiada Națională de Matematică, pentru clasele VII – XII, va avea loc în data de 23 aprilie, începând cu ora 10.00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.