Ne încordăm mușchii la sală

Ne încordăm mușchii la sală

0
DISTRIBUIȚI

A fost odată ca niciodată o frumoasă și apreciată școală timișoreană, pe numele ei Universitatea Politehnica. Și avea un rector mândru-n toate cele, și ambițios nevoie mare, ceea ce nu-i neapărat un lucru rău. Ceea ce e un lucru rău este faptul că, după ani, și nu puțini, în care a fost senator și apoi primar al orașului, Nicolae Robu n-a reușit să termine sala începută pe vremea când era rector.

Timpul a trecut, firme au dat faliment, puteri s-au schimbat, și, ca de obicei, oricine altcineva a fost de vină.

Și apoi în fruntea guvernului (oarecum) a ajuns un tânăr din Banat, care a zis că da, Timișoara merită o sală polivalentă ca la carte, de 16.000 de locuri, care se va face la Giroc (localitate practic lipită de oraș) și pentru care Compania Națională de Investiții studiază hârțoagele.

Primarul, așa cum era de așteptat, a sărit de cur în sus la auzul posibilității ca viitoarea mega-sală să fie în altă unitate administrativ teritorială, deși tânărul din Banat de care ziceam a spus despre proiect o chestie de bun simț (rara avis la ce ne-au obișnuit pesediștii): că nu-l interesează unde se face, atâta timp cât se face.

Și, dacă tot ne comportăm de ani de zile ca niște copii răzgâiați, pentru care oricine are altă părere e automat dușman, să continuăm: primarul Robu a anunțat astăzi că el tot vrea sală lângă stadion (denumire atașată cu indulgență bătrânului „Dan Păltinișanu”) și că și-o va face singur.


Adică din banii primăriei. Adică ai tăi și-ai mei.

La fel ca-ntodeauna, nu zic că e rău, mă bucur să văd că se fac chestii în oraș. Dar când văd sala aia cu mai puțin de 3.000 de locuri încă în șantier după opt ani, mă scuzați că nu debordez de încredere nici pentru cea de 16.000 de locuri dinspre Giroc, nici pentru cea „de cel puțin 10.000” de locuri de lângă stadion.

Acestea fiind spuse, în viitorul nu foarte îndepărtat s-ar putea să avem trei săli în construcție în Timișoara. Pâi în ritmul ăsta găzduim noi singuri vreun Campionat Mondial de Handbal. Dinăla frumos, pe hârtie. Ca multe chestii în oraș și în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.