Noi grupuri de MIGRANŢI ilegali, printre care mulţi minori, prinse la câteva...

Noi grupuri de MIGRANŢI ilegali, printre care mulţi minori, prinse la câteva sute de metri de graniţa de vest

0
DISTRIBUIȚI

Mişcări serioase de trupe la graniţa de vest a României. În urma unei acţiuni a poliţiştilor de frontieră arădeni au fost depistate nu mai puţin de 14 persoane străine din Irak, Iran şi Palestina au fost oprite la Punctul de Trecere a Fontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Ieri dimineaţa, în jurul orei 9.00, oamenii legii au observat cinci bărbaţi care se deplasau pe jos, pe marginea autostrăzii A1, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri faţă de frontieră şi conduse la sediul poliţiei. După verificări s-a constatat că persoanele de sex masculin provin din Irak şi Palestina, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani.

Tot dimineaţa, dar astăzi, în jurul orei 4.00, au fost depistate nouă persoane, doi bărbaţi, o femeie şi şase minori, aflate pe câmp, cu direcţia Ungaria.


Când se aflau la 200 de metri de trecerea în ţara vecină, migranţii ilegali au fost reţinuţi. Verificările au stabilit că au vârste cuprinse între 15 şi 33 de ani şi că au ajuns până în Nădlac cu taxi-uri, de unde au continuat să meargă pe jos.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Granițele României sunt „testate” zilnic de grupuri de migranți care încearcă să ajungă ilegal în vestul Europei. În weekend, mai multe grupuri au fost surprinse în timp ce încercau să intre în țară, din Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.