Ouă roșii, sarmale și cozonac pentru bolnavii care petrec sărbătorile pascale în...

Ouă roșii, sarmale și cozonac pentru bolnavii care petrec sărbătorile pascale în spitalele din Timișoara. Ce meniuri au fost pregătite

0
DISTRIBUIȚI
sarmale cu mamaliga
Meniu special de Paști, în spitalele din Timișoara.

Locuitorii din vestul țării care sunt nevoiți să petreacă sărbătorile pascale pe un pat de spital, la Timișoara, din cauza problemelor de sănătate pe care le au vor avea parte de meniuri speciale. Deoarece carnea de miel este prea grasă, pacienții nu vor primi drob, friptură sau ciorbă de miel, ci acestea vor fi înlocuite cu preparate din carne de pui, de vită sau de porc.

Astfel, la Spitalul Județean Timișoara, pacienții care nu sunt la regim vor fi serviți duminică, în prima zi de Paști, la micul dejun, și cu un ou roșu și două felii de cozonac, la prânz – supă de mazăre cu găluște, cartofi piure, carne de porc și sos de ciuperci, iar la cină – pilaf de orez cu șnițel de pui.


Luni, în a doua zi de Paști, bolnavii vor primi tot un ou roșu și două felii de cozonac, la prânz – ciorbă ardelenească de legume, mâncare de varză cu carne de porc, iar la cină – cartofi franțuzești și ceai.

Și conducerea Spitalului Municipal Timișoara a pregătit un meniu de sărbătoare pentru bolnavii internați în unitatea medicală de Paști. Prin urmare, duminică, pacienții primesc la micul dejun și un ou roșu fiert, la prânz – ciorbă de legume cu curcan, sărmăluțe cu mămăliguță, friptură de porc și cozonac, iar la cină – friptură din piept de pui, napolitană și ceai. Luni, în a doua zi de Paști, bolnavii sunt serviți, din nou, și cu un ou roșu la micul dejun, la prânz – ciorbă de legume cu perișoare, piure de cartofi cu friptură de vită și cozonac, iar la cină – friptură pulpă pui, napolitane și ceai.

Peste 1.000 de bolnavi își vor petrece sărbătorile pascale în cele două spitale de stat din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.