REVENIRE obligatorie: ACS Poli Timișoara se impune până la urmă la Severin....

REVENIRE obligatorie: ACS Poli Timișoara se impune până la urmă la Severin. Pandurii a încheiat jocul cu bănățenii cu trei oameni în minus

1
DISTRIBUIȚI
Pedro Henrique, mutare pozitivă la Severin. Foto: Gabriel Brezeanu

Aparent fără resurse, ACS Poli Timișoara a reușit să revină pe tabelă într-o deplasare vitală și e momentan pe loc salvator. Elevii lui Ionuț Popa au câștigat cu 3-1 contra lui Pandurii Tg. Jiu după un start anemic de meci. Condusă cu 1-0 echipa timișoreană a ratat un penalty prin Drăghici și a beneficiat pe final de nu mai puțin de trei oameni în plus pe teren!

Doar cu Croitoru adăugat până la urmă pe lista absenților, Ionuț Popa l-a titularizat oarecum forțat pe tânărul Mailat. Deși apți, mulți dintre jucători poate acuzau starea de oboseală ori accidentările pentru că timișorenii au început palid jocul de pe Dunăre. ”Cavoul” mai modern de la Severin a fost martor în minutul 8 a unei gafe mari a lui Cânu. Fundașul a trimis în Surugiu, al cărui lob peste Straton a trecut mult și peste transversală. Nu a fost singurul semnal de alarmă. Peste alte 11 minute Firțulescu șutează plasat la colțul lung iar balonul ocolește de puțin poarta. Fără colți, ACS Poli s-a văzut condusă pe tabelă după 25 de minute. Conform cursului jocului. Hlistei primește de la Bușu, depășește doi adversari și deschide scorul cu o execuție de la 17 metri sub bară, ușor în dreapta portarului. După doar patru minute bănățenii au însă șansa egalării. Olteanul Sebastian Colțescu acordă penalty la duelul dintre Bărbuț și Bușu început în exteriorul careului.


Deși ratează rar de la punctul cu var, Tavi Drăghici o face chiar azi, cu un balon mult peste vinclu. Drept ”răsplată” e înlocuit înainte de pauză. O altă alegere neinspirată a lui Ionuț Popa, Soljic într-o poziție ofensivă, capotează de două ori cu mingea în picior în careul advers.

Samson, cu avântul tăiat

Repriza secundă începe cum nu se poate mai bine pentru o echipă condusă. Același Colțescu e intransigent cu ”gorjeanul” Samson și-i acordă fundașului african al doilea cartonaș galben (min. 48), de data asta pentru o aparentă lovitură aplicată lui Neagu în față. Cu om în plus timișorenii mută mai curajos. Nou intratul Pedro Henrique obține o lovitură liberă pe care o execută slab (58), dar tot el oferă semnalul revenirii. Cu 21 de minute înainte de final brazilianul șutează în forță din lateral și mingea trece pe sub Stanca: 1-1! Nu trec nici două minute și o deschidere a lui Soljic, inspirat de această dată, îl lasă pe Bărbuț aproape singur cu portarul. Aripa lui ACS Poli îl surprinde la rândul său pe portarul ”pandurilor” și ”remontada” e completă. Mai mult, în ultimul sfert de oră gazdele rămân fără Sârghi, care a căzut rău pe braț chiar la debutul pentru noua sa echipă. Stoican efectuase deja toate schimbările. Apoi, când mai erau șapte minute din meci Ene îl faultează pe Popovici, scăpat singur spre poartă și își lasă echipa în opt! La faza următoare lucrurile au devenit clare: Gabriel Cânu marcând pentru 3-1 cu o lovitură de cap după ce mingea i-a revenit din bară.

În urma acestei victorii ACS Poli urcă pe locul 4 al play out-ului, pe loc salvator, la egalitate de puncte cu Voluntari, care joacă mâine cu ASA. Timișorenii (17 pt.) au acum un punct în plus față de gorjeni și trei față de Chiajna.

Pandurii Tg. Jiu: Stanca – Samson, C. Ene, Fl. Ilie, Bușu – Cioinac, P. Păcurar – Hlistei (69 Hamed), Surugiu (62 Sîrghi), Firtulescu – Negruț (51 Negoiță). Pe bancă: I. Popescu – Stana, Zaina, Pîrcălabu. Antrenor: Flavius Stoican.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Scutaru, Cânu, Novak (56 P. Henrique) – Artean, Soljic (cpt.) – Bărbuț, Mailat, Popovici – Drăghici (34 Neagu, 87 Bârnoi). Pe bancă: Curileac – Haruț, Bocșan, Fridrich. Antrenor: Ionuț Popa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.