Peste 50.000 de doze de vaccin, administrate anul trecut în județul Timiș....

Peste 50.000 de doze de vaccin, administrate anul trecut în județul Timiș. Ce vaccin vrea să cumpere, în premieră, Ministerul Sănătății

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că, anul trecut, au fost administrate peste 50.000 de doze de vaccin. Cele mai multe persoane au fost imunizate împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, cu vaccinul ROR, dar și împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei, cu vaccinul hexavalent.

În acest an, în județul nostru ar fi nevoie de aproximativ 100.000 de doze de vaccin, însă în farmacia instituției sunt sub 10.000. Vaccinul ROR nu se mai găsește în farmacia DSP Timiș, ci doar 200 de doze la medicii vaccinatori, iar instituția așteaptă să primească, în perioada următoare, încă 2.800 de doze de vaccin hexavalent.

DSP Timiș a anunțat că a solicitat pentru acest an și 20.700 de doze de vaccin penumococic pentru copii, care va fi achiziționat, în premieră în România, de către Ministerul Sănătății.


“În România, există pe schema de vaccinare obligatorie vaccinul pneumococic. Până la această dată, nu s-a finanțat însă niciodată”, a precizat ministrul Sănătății, Florian Bodog, într-o conferință de presă. Acest vaccin poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningită și sepsis.

În perioada 24 – 30 aprilie, în județul Timiș va fi marcată Săptămâna Europeană a Vaccinării, cu scopul creșterii gradului de conștientizare a importanței vaccinării. Astfel, DSP Timiș pregătește mai multe întâlniri de lucru cu medici de familie vaccinatori din județ.

“Agenda medicilor specialiști epidemiologi ai DSP Timiș cuprinde punctarea problemelor curente legate de programul național de imunizări, evoluția vaccinărilor pe anii 2016 și primele trei luni ale anului 2017, necesarul de vaccin estimat de către medicii vaccinatori, promovarea vaccinării, noua Lege a vaccinării ce se află, încă, în dezbatere și alte teme legate exclusiv de problematica vaccinării”, transmite DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.