Poliția de frontieră, pregătită pentru ASALTUL granițelor în timpul Sărbătorilor Pascale. Ce...

Poliția de frontieră, pregătită pentru ASALTUL granițelor în timpul Sărbătorilor Pascale. Ce recomandă călătorilor

0
DISTRIBUIȚI

Modificarea recentă a Codului Frontierelor Schengen înseamnă că autoritățile de control la frontieră din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, vor efectua verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre.

Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE (și anume cetățenii UE și membrii familiilor lor care nu sunt cetățeni ai UE) atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Odată cu apropierea Paștelui se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, iar Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă.

Autoritățile au dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.


Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Milioane de călători

Anul trecut, în perioada Floriilor și Sărbătorilor Pascale, 23.04.2016 – 06.05.2016, au trecut frontiera aproximativ 2,2 milioane persoane, din care aproximativ 1,9 milioane cetăţeni UE şi 300.000 cetățeni non UE şi peste 647.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele din vestul (867.000 persoane), estul (314.000 persoane) şi sudul (258.000 persoane) ţării, precum şi cele aeroportuare (541.000 persoane).

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.