Speranțe pentru taberele școlare din Timiş. Ce anunț a făcut premierul Grindeanu

Speranțe pentru taberele școlare din Timiş. Ce anunț a făcut premierul Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru micuţii din judeţul Timiş. Taberele de la Chevereşu Mare (foto) şi cea de la Poieni Strâmbu, de altfel singurele rămase funcţionale în judeţ, vor trece în patrimoniul autorităţilor locale. Asta desigur dacă primarii vor trimite la nivel central cereri prin care să îşi exprime intenţia de a le prelua.

„Am cerut Ministerului Tineretului şi Sportului ca toate taberele din judeţul Timiş, şi nu doar din judeţul Timiş, ci toţi cei care solicită, fie din administraţiile publice locale, fie judeţene, să fie transferate urgent.


E un exemplu, cum a fost în urmă cu două săptămâni la Tulcea, unde o anumită instituţie centrală se ţinea cu dinții de un anumit obiectiv nefăcând nimic. Asemenea şi la tabere. Sunt ani de zile în care nu s-a investit nimic, nu s-a făcut nimic, exemplele sunt foarte multe şi sunt exemple şi în Timiş. În momentul în care le transferăm la autorităţile locale, judeţene şi ei se vor ocupa de aceste locaţii eu cred că e un lucru bun”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Tabăra de la Cheverşu Mare dispune de 45 de locuri de cazare şi cea de la Poieni de 57, însă ambele ar avea nevoie de îmbunătăţiri. Principalele probleme se leagă de mobilierul pus la dispoziţia micurţilor care le trec pragul, dar şi de faptul că taberele nu dispun de cabinetele medicale amenajate la standardele anului 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.