Proiectul ArgEnTango – Piazzolla aduce o poveste autentică la Timişoara

Proiectul ArgEnTango – Piazzolla aduce o poveste autentică la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică va ajunge la Timişoara în data de 27 aprilie la Sala Capitol.

La a doua ediţie ca turneu naţional, proiectul ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică va ajunge la Timişoara în data de 27 aprilie la Sala Capitol. Concertul este realizat de o puternică tripletă argentiniană, formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de imensă valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele au fost realizate de Mariano Castro special pentru acest proiect.

În primăvara trecută, Argentango s-a lansat ca un proiect unic în România şi a umplut sălile în toate concertele prezentate la prima ediţie. De atunci, artiştii au fost invitaţi să susţină alte 10 concerte în întreaga ţară.  Analia Selis declara la finalul turneului trecut: “A fost totul foarte frumos. Obositor, dar  foarte  frumos. Asta este ceea ce strălucește, frumusețea. Am avut peste tot un mare succes. Sunt oameni deschiși. Cântăm, totuși, un repertoriu destul de pretențios, melodiile sunt în limba spaniolă, dar publicul român tot timpul primește foarte bine ceea ce oferim noi. Spectatorii au rezonat foarte bine cu tangoul. Publicul român simte această muzică, iar asta este cel mai important.”. Cvintetul româno-argentinian are acum în spate experiența a zeci de concerte împreună, așadar noile recitaluri ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică se anunță deja a fi evenimente de mare succes.

După binecunoscuta carieră în muzica comercială, Analia Selis își direcţionează activitatea către muzica autentică argentiniană – tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place Tango?, precum și proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentică a unui argentinian.

Răzvan Suma este solist concertist și director al Orchestrelor și Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzică din București, care dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele.


Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului

Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa concertează în America, Europa și Asia, fiind invitat frecvent pentru a susține masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul ArgEnTango.

Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.

„Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze“, spun organizatorii acestui eveniment. Turneul va debuta în 19 aprilie la Cluj Napoca, urmând să continue în 22 aprilie la Sinaia, 23 aprilie la Ploieşti, 24 aprilie la Iaşi şi în 27 aprilie la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.