Radu Nicosevici: „Cea mai mare problemă a PNL este degradarea credibilităţii”. De...

Radu Nicosevici: „Cea mai mare problemă a PNL este degradarea credibilităţii”. De ce crede că jocul dintre Primăria Timişoara şi CJ Timiş e MIZERABIL

0
DISTRIBUIȚI

Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy, invitat ieri seară în studioul HDV, la PRESSALERT LIVE, a spus că cea mai gravă problemă momentană pe care o are PNL este decredibilizarea la care s-a supus.

„Liberalii trec printr-o criză foarte gravă. Cel mai grav aspect este degradarea credibilităţii PNL. USR deja declară, am citit zilele trecute o declaraţie a lui Nicuşor Dan care spunea că se pregăteşte la următoarele alegeri să câştige foarte mult şi să devină a doua forţă politică”, a spus Radu Nicosevici la PRESSALERT LIVE. În ceea ce problemele pe care le are USR cu finanţările, preşedintele Academiei de Advocacy a menţionat că „în condiţiile în care o analiză a Băncii Naţionale stabileşte că în România se fură cam 20 de milioane de ani, ceea ce a făcut USR, în comparaţie cu ceilalţi, e o glumă. Problema USR este de a scăpa de ONG-işti, să înţeleagă că a ajuns la putere, atâta cât pot să o ai ca deputat de opoziţie. Din păcate, USR va trebui să se trezească, sunt şi oameni buni printre ei, dar fără experienţă politică.


Partidele născute din spuma mării, peste noapte, dintr-un puseu de civism, trebuie să facă eforturi foarte mari ca să se menţină pe scena politică”.

În ceea ce priveşte trecutul apropiat al scenei politice locale, Radu Nicosevici a menţionat că: „am plăcerea să îi cunosc pe amândoi, atât pe Coifan, cât şi pe Bîrsăşteanu. Aici vorbim de forţe politice, de organizare de partid. Coifan avea notorietate, experienţă politică, fusese preşedintele CJ Timiş, preşedintele PNL Timiş, o personalitate arhicunoscută. Florin Bîrsăşteanu, chiar dacă este un medic excepţional, nu avea notorietatea în zona politică. De data aceasta domnul Nicolae Robu nu putea să se plângă că a avut un candidat fără nume. Faptul că a pierdut atunci, pentru mine a fost un semnal care s-a confirmat ulterior că este slab ca om politic, slab ca lider de partid”.

Deja nu a vrut să dezbată subiectul sălii polivalente, care a generat orgolii puternice, Radu Nicosevici a specificat că: „mi se pare mizerabil acest joc politic între judeţ şi primărie. A scăzut foarte mult nivelul dezbaterii în Timişoara. Oraşul parcă merita şi politicieni mai de altă categorie. În primul rând nu avem presă, nu avem o societate civilă. Am câştigat Capitala Culturală Europeană. Mă gândesc în 2021 câte posturi de televiziune, posturi de radio, câţi politicieni sunt absolvenţi a facultăţilor de ştiinţe politice şi alte lucruri care contează. Aş face o şcoală politică serioasă în Timişoara, solidă, care cred că ar contribui foarte mult. Domnul Pirtea nu este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii de Vest”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.