Radu Nicosevici: „Robu nu a vorbit niciodată de echipă, ci doar la...

Radu Nicosevici: „Robu nu a vorbit niciodată de echipă, ci doar la adresa propriei persoane”. Ce crede că pregătește Marilen Pirtea în PNL Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, a fost prezent în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studioul HDV, acolo unde au fost dezbătute reacțiile din interiorul filialei locale a PNL, acolo unde astăzi a fost desemnat, după o candidatură unică, în funcția de președinte al PNL Timișoara, Dan Diaconu.

Alin Nica, primarul comunei Dudeștii Noi, totodată contracandidatul lui Nicolae Robu pentru șefia județeană a PNL, a avut declarații tăioase la adresa primarului Timișoarei, spunând și că e inadmisibil să existe un unic candidat. „Aș face o afirmație riscantă, dar eu cred în ea. În ultima perioadă se merge pe ideea de lider unic, e o boală generală, națională. Nu știu dacă e dor de Ceaușescu, probabil. Până se ajunge la faza finală de alegeri, până atunci liderul unic rade orice fel de competitivitate. Nu doar la liberali este acest lucru. Eu am o părere bună despre Dan Diaconu, chiar dacă ar trebui să facă niște cursuri de vorbit în public. PNL Timiș a pus mâna pe putere în municipiul Timișoara și iată că gestionează administrarea orașului în al doilea mandat. Recunosc că și Dan Diaconu, și Nicolae Robu, nu sunt oameni politici, dar sunt în administrare. De exemplu domnul Robu ar fi un foarte bun city manager, din punct de vedere politic însă filiala Timișoara și performanțele ei nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Pe de altă parte, eu cred că ieșirea lui Alin Nica, o persoană demnă de laudă, un personaj foarte interesant și cred că ar fi un câștig pentru PNL Timiș să-l aibă în frunte, chiar dacă cred că nu are șanse, apare ca un lucru deosebit față de alte județe unde au fost lovituri și afirmații foarte urâte”, a fost de părere Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy.

Invitatul PRESSALERT LIVE din această seară crede că situația actuală nu e propice pentru o eventual schimbare la nivel județean a liderului.


„Gândiți-vă dacă PNL nu ar fi fost la guvernarea Timișoarei, nu ar fi câștigat primăria. În acele condiții, neavând primar, ar fi fost în stare, cred eu, să facă această mișcare de înnoire. În condițiile în care Robu e în scaunul de primar, având o serie de resurse, butoane, e clar că nu va ceda puterea. Nimeni nu o cedează de bună voie. Cred că Alin Nica e sincer. Robu va câștiga greu alegerile, dar pe de altă parte și delegații cu drept de vot vor fi aleși cu grijă. Foarte interesant va fi semnalul. Cert este că poziția domnului Robu, după alegeri, se va șubrezi. Se va vedea clar care este raportul de forțe”, a afirmat Radu Nicosevici.

Cât despre supunerea față de Nicolae Robu a celorlalți membrii de partid, președintele Academiei de Advocacy spune că este un lucru întâlnit pretutindeni. „În toate partidele există obediență față de omul puternic care stă într-un scaun. Robu ocupă poziția de primar, în aceste condiții nu văd în domnul Robu un lider de partid, ci un primar cu putere și care trebuie menținut acolo. Gândiți-vă ce ar însemna ca primarul Timișoarei să nu mai fie președintele PNL Timiș. Ar fi o catastrofă la nivel de imagine să primească bătaie de la primarul unei comune. Aici nu cred că e vorba de dreptate, adevăr, argumente convingătoare, ci doar lupta dintre două forțe care cred că sunt inegale evident. Robu cu puterea pe care o are. Când îl ai pe Alin Popoviciu, un om care știe toate tertipurile politice, de atunci Robu și-a asigurat un câștig mare”, a menționat Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy.

De asemenea, invitatul din studioul HDV al PRESSALERT LIVE nu s-a sfiit să-și dea cu părerea și despre actual poziție a lui Marilen Pirtea. „Aș spune două lucruri, unul de Nicolae Robu, altul de Marilen Pirtea. Primarul Timișoarei, în istoria lui, niciodată nu a vorbit de echipă, ci doar la persoana I singular sau dacă vorbea la plural se gândea probabil la cel al majestății. Cei de la primărie, de la partid, știu că Robu nu crede și nu simte nevoia să mulțumească unei echipe. Povestea echipei este o manevră pur electorală. În ceea ce privește Marilen Pirtea, vă rog să-i urmăriți traseul. Foarte rar a pierdut. El își urmărește o imagine personală. Semnalul pe care l-a dat de desolidarizare cu Nicolae Robu în aceste alegeri și faptul că merge independent, că nu face parte dintr-o echipă sau alta și că își pune la dispoziție expertiza pentru postul imediat inferior liderului, este imediat un semnal. Domnul Pirtea va fi, probabil, următorul președinte al PNL Timiș. Se pregătește pentru această poziție. La prima mișcare greșită a lui Robu, întreaga filială va considera că domnul Marilen Pirtea este îndreptățit”, a declarat Radu Nicosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.