Regal de blues funk de neratat alături de Rares Totu’s Midnight Sun...

Regal de blues funk de neratat alături de Rares Totu’s Midnight Sun şi americanul Dean Bowman, la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un concert de blues – funk alături de Rares Totu’s Midnight Sun şi americanul Dean Bowman

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un concert de blues – funk alături de Rares Totu’s Midnight Sun, alături de care se va afla şi americanul Dean Bowman, evenimentul urmând să se desfăşoare în data de 22 aprilie, de la ora 22, la Taverna.

Trupa Rareș Totu’s Midnight Sun este compusă din Rareș Totu – chitară/voce, Cosmin Farcaș – keyboards/voce, Mike Dragomir – bass și Hanes Radu – tobe. Rareș Totu este singurul chitarist român care a câștigat titlul de chitaristul anului în două țări diferite, România(1987) și Ungaria(1992). A fost component sau colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM, a înființat grupul Trans Express, cu care a aparut pe 3 albume în Ungaria și Austria.


În 2004, se intoarce în România, unde, împreună cu Adi Tetrade, Raul Kusak și Sebi Joo, înființează Midnight Express, primul supergrup românesc de după revoluție. A colaborat cu artiști de renume, din țară și din Ungaria, Germania, Austria și USA. A cântat în deschiderea mai multor trupe importante dintre care amintim Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals. Este un protagonist obișnuit al festivalelor de Blues și Jazz, din țară și din Europa.

Dean Bowman este un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde din downtown New York, încă din 1989. Dean Bowman își are ” punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel. A cântat pe nu mai puţin de 32 de albume, de la culticul grup de avant garde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului şi bluesului : Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu câştigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”. În ultimii ani, Dean Bowman își petrece jumătate din timpul său in Europa, colaborarea sa cu Rareș Totu’s Midnight Sun datând din 2013. Biletele pentru acest concert costă 45 lei.

Foto: Facebook Rares Totu’s Midnight Sun

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.