Nicolae Robu despre alegerile pentru şefia PNL Timiş: „Dușmanii noștri (…) sunt...

Nicolae Robu despre alegerile pentru şefia PNL Timiş: „Dușmanii noștri (…) sunt personajul colectiv PSD”

0
DISTRIBUIȚI

Uite echipa, nu-i echipa – cam aşa se poate descrie jocul pe care îl face primarul Timişoarei, Nicolae Robu, legat de oamenii alături de care va intra în competiţia pentru şefia PNL Timiş. Vineri, acesta a prezentat lista cu oameni care vor face parte din Biroul Politic Judeţean, în cazul în care îşi va adjudeca un nou mandat în fruntea liberalilor din judeţ. Unicul contracandidat al lui Robu este edilul-şef din Dudeştii Noi, Alin Nica.

„Subsemnatul, din postura de candidat la funcția de Președinte de filială, agreat ca atare și susținut de toți membrii echipei, evident că îi apreciez și îi susțin, la rândul meu, pe toți. Trebuie subliniat, însă, că, după statutul actual al PNL, alegerile în Biroul Politic Județean nu sunt pe listă, ci uninominale. Drept urmare, fiecare component al echipei va apărea în fața corpului elector – Consiliul Consultativ Județean, format din 441 delegați – în candidatură uninominală, în competiție cu alți candidați, din alte echipe sau chiar neafiliați, cel puțin neafiliați transparent.


Iar numărul de voturi obținut va fi, ca și în cazul meu, în cazul tuturor, o rezultantă a aprecierii electorilor față de candidatul în sine și față de echipa din care fiecare și-a asumat să facă parte”, a transmis Nicolae Robu, astăzi.

Primarul a subliniat din nou, la fel ca la finele săptămânii trecute, că toţi cei care vor face echipă cu el trebuie să aibă în prim-plan binele partidului. Scopul lui Robu? Ca PNL Timiș să fie cel mai tare partid din județ.

„Încă un lucru pe care vreau să-l subliniez cât se poate de clar este că atunci când eu vorbesc despre echipă, nu am nicio clipă în minte O ECHIPĂ A MEA SAU PENTRU MINE, ci O ECHIPĂ A PNL ȘI PENTRU PNL, pe mine neconsiderându-mă altceva decât un component al echipei în slujba PNL și nicidecum în slujbă proprie, nicidecum unul cu mize personale sau de grup /grupuri altul / altele decât PNL, respectiv, prin PNL, în slujba interesului public. Și, pentru că nu trebuie să ne gândim numai la alegeri, ci la fel de mult la ce va urma după alegeri, vreau să transmit clar un apel la unitatea partidului, la armonie în cadrul filialei, la fair play în competiție și la a ne strânge alături cu toții, după alegeri, indiferent de afinități, neafinități, simpatii, antipatii, susținerea în alegeri a lui X sau Y etc., înțelegând că adversarii noștri – eu consider că e potrivit să spunem chiar dușmanii noștri, cel puțin, uneori! -, sunt în afara partidului, sunt personajul colectiv PSD! Îmi exprim speranța că PNL Timiș și PNL, în ansamblul său, va traversa cu bine – și asta presupune CU ÎNȚELEPCIUNE! – această perioadă delicată și va reuși, în următorii 4 ani și după, să se impună ca partidul numărul 1 al județului Timiș, respectiv, ca partidul numărul 1 al României!”, a adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.