SCANDALOS ”Gaura neagră” RATT va construi șapte blocuri cu 12 milioane de...

SCANDALOS ”Gaura neagră” RATT va construi șapte blocuri cu 12 milioane de euro ca să atragă vatmani. Vezi cine s-a alăturat primarului Robu ca să treacă proiectul respins săptămâna trecută de CLT

0
DISTRIBUIȚI

 

Situaţie halucinantă în Consiliul Local Timişoara – aceiaşi consilieri care săptămâna trecută au respins proiectul prin care Regia Autonomă de Transport cerea aprobarea unui studiu de oportunitate privind construirea a şapte blocuri de locuinţe pentru şoferii şi vatmanii regiei au votat astă în favoarea adoptării proiectului. Asta în condiţiile în care pentru anul 2017, 60% din bugetul RATT provine din subvenţii, iar valoarea proiectului care include construcţia a şapte blocuri de locuinţe de serviciu este de 12.000.000 de euro.

„Construirea de locuințe de serviciu vor face atractive locurile de muncă oferite de către RATT, pe perioade îndelungate pentru personalul propriu, dar va fi un instrument de atragere de forță de muncă calificată din alte părți. Studiul are în vedere dezvoltarea de ansamblu, corelarea măsurilor locale cu reţeaua de infrastructură, spații verzi, tipologii construite etc și cu documentațiile de urbanism existențe: PUG, iar ulterior în PUZ. Pentru a atinge obiective pe termen lung prin elaborare unui P.U.Z se vor stabili strategia și reglementările necesare, rezolvarea problemelor de ordin funcțional, tehnic și estetic din cadrul zonei propuse spre dezvoltare.Zona propusă prin Studiul de Oportunitate va cuprinde șapte blocuri de locuințe colective cu regim maxim de înălțime P+10E+Er, compus din cca 390 de apartamente și o zonă aferente funcțiunii constând dintr-o parcare supraterană, asigurându-se minim 1 loc de parcare /unitate de locuit în la nivelul solului; • zone verzi: ansamblul va beneficia de o zonă verde cu amenajări locale ambientale; • zone destinate recreerii: loc de joacă; • zone destinate circulației pietonale și carosabile, parcări: ansamblul va beneficia de locuri de parcare supraterane, amplasate perimetral construcției; • subzone destinate construcțiilor aferente echipării tehnico-edilitare.


Variantă 1 este recomandată de elaboratorul Studiului de Oportunitate, ansamblu de locuințe, în regim maxim de înălțime de P+10E+Er, prevăzut cu parcări supraterane, număr maxim de 390 Unități Locative/ Apartamente. Întrucât, consiliul local exercită următoarele categorii de atribuții (conform art. 36 alin. (2) lit. c) și d) din Legea nr. 215/2001): c) atribuții privind administrarea domeniului public și privat al comunei, orașului sau municipiului; d) atribuții privind gestionarea serviciilor furnizate către cetăteni; se impune aprobarea Studiului de oportunitate pentru realizarea de locuințe de serviciu și servicii suport în regim S+P+10E+Er de către Regia Autonomă de Transport Timișoara Luând în considerare toate cele mai sus menționate, propunem aprobarea Studiului de oportunitate pentru realizarea de locuințe de serviciu și servicii suport în regim S+P+10E+Er de către Regia Autonomă de Transport Timișoara”, se arată în referatul proiectului.

Proiectul a trecut după ce alături de majoritatea care-l susține pe Nicolae Robu au votat independentul Adrian Orza, PMP-istul Marius Dugulescu și reprezentantul ALDE Ilare Bordeașu.

Discuţiile din plenul în care a proiectul a picat la vot pot fi citite aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.