Spectacolele lunii aprilie pe scenele timișorene. Vezi ce premiere vor avea loc

Spectacolele lunii aprilie pe scenele timișorene. Vezi ce premiere vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul național din Timișoara începe luna aprilie cu spectacolul “Bad Bed Stories” de frații Presniakov, în sala studio „Uțu Strugari”, sală care va mai găzdui, în cursul lunii, spectacolele „Cloaca” de Maria Goos, „În afara jocului” de Sergi Belbel, câte două reprezentații cu spectacolele „M-am hotărât să devin prost” după Martin Page și „Aniversarea” de Jeroen van den Berg și „God is a Gangster” de Nick Mancuso.

Spectacolele care vor putea fi vizionate la Sala 2 din Parcul Civic sunt „Prin vis” de Varga Mátyás, „Boala familiei M” de Fausto Paravidino, două reprezentații cu spectacolul „Deșteptarea primăverii” după Frank Wedekind, „Vorbește cu mine!”, un spectacol de Ion-Ardeal Ieremia și „Controversa de la Valladolid” de Jean-Claude Carrière, în timp ce sala mare a teatrului va găzdui spectacolele „Pinocchio” după Carlo Goldoni, „Sarea în bucate” după Petre Ispirescu, „Anna Karenina” după Lev Tolstoi, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Nopți albe”, o adaptare după F. Dostoievski, „Hamlet” după W. Shakespeare și „Gaițele” de Al. Kirițescu.

Opera timișoreană marchează începutul lunii aprilie cu o premieră, opera „Carmen” de Georgers Bizet, cântată în limba franceză și supratitrată în limba română, care va vedea luminile rampei în 2 aprilie, următoarea reprezentație fiind programată în 3 aprilie. Alte spectacole ale acestei luni sunt opera „Tosca” de Giacomo Puccini, operetele „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss și „Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán iar în 27 aprilie va avea loc spectacolul aniversar „Aida” de Giuseppe Verdi, cântat în limba italiană și supratitrat în limba română, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la primul spectacol al operei timișorene, inaugurată cu aceeași operă prin strădania deosebită a primului director al noii instituții, soprana Aca de Barbu.


În ultima zi a lunii, de la ora 18,00, va avea loc ediția 2017 a olimpiadei naționale de coregrafie și gala laureaților.

Teatrul maghiar începe luna în 3 aprilie cu spectacolul “Hair”, un musical despre generația hippie care se joacă pe multe scene din întreaga lume de patru decenii, iar în ziua următoare, în sala Studio, va putea fi vizionat spectacolul “Ultima mutare”, care a avut premiera la începutul stagiunii. După mai multe turnee pe care trupa teatrului maghiar le va face la Oradea, în Serbia, Sângiorgiu de Pădure, Brașov și Sfântu Gheorghe, aceasta va prezenta publicului timișorean două premiere. În 20 aprilie, în sala mare a teatrului, va putea fi vizionat un spectacol de teatru-dans în regia și coregrafia lui Florin Fieroiu, iar în 28 aprilie, în sala Studio, premiera spectacolului “Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, jucată cu succes și pe scena teatrului național.

Cartea Junglei

În 5 și 6 aprilie, la teatrul german sunt programate spectacolele „Scandal în culise” de Michael Frayn și „De fapt e frumos” de Volker Schmidt. În luna aprilie vor avea loc trei reprezentații cu ultima premieră a teatrului, “Cartea junglei”, o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu lipsesc hituri din desenul animat produs de studiourile Walt Disney în 1967. Spectacolul reunește aproape toți actorii teatrului german, trei actori copii și opt balerini de la opera timișoreană. Va avea loc și o reprezentație cu spectacolul „Nepal” de Urs Widmer, iar între 26 aprilie și 1 mai se va desfășura Festivalul Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană.

Tot în această lună, în 27 aprilie, teatrul german va oferi spectatorilor o nouă premieră, „Antigona” de Bertolt Brecht, o a doua reprezentație fiind programată în ziua următoare. Spectacolul, o coproducție cu Teatrul Național din Luxemburg, Teatrul Heidelberg, Ruhrfestspiele Recklinghausen și TART Produktion Stuttgart, prezintă interpretarea pe care Brecht a dat-o tragediei antice, „singura care nu a fost complet sufocată de inexplicabila fatalitate a unui destin mistic”. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.