Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara NU se închide: ce promisiune a...

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara NU se închide: ce promisiune a primit conducerea unității medicale

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara nu își închide porțile începând de astăzi, 3 aprilie. Decizia a fost luată de directoarea unității medicale care, aseară, a fost sunată de șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Astfel, Voichița Lăzureanu spune că existe șanse mari ca, în această săptămână, să se aloce sumele de bani necesare funcționării în condiții optime a spitalului, dar și pentru plata unei părți din datoriile adunate, care se ridică la aproape șase milioane de lei.

“În cursul serii de ieri, m-a sunat domnul președinte de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Am stabilit de comun acord, pe cuvântul dânsului, că vom ajunge la comisia de mediere și vom reuși să deblocăm situația actuală a spitalului, dar să nu refuzăm actul medical, să nu refuzăm internarea pacienților, pentru că ei, de fapt, nu au nicio vină în această negociere între cele două unități de stat: spitalul și casa națională de asigurări.


Sper ca astăzi să mă resune domnul președinte să-mi spună data la care va fi comisia de mediere și unde, dacă va fi la București sau va fi la noi. Promisiunea dânsului este că vom reuși atât să primim din urmă măcar o parte din bani, dar mai ales contractul pe anul acesta să fie la valoarea reală a cazurilor”, ne-a declarat Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Potrivit managerului unității medicale, comisia de mediere de la nivelul CNAS se va întâlni în această săptămână. Vă reamintim că reprezentanții spitalului de la pădurea Verde au anunțat, săptămâna trecută, că nu vor semna contractul pe următoarele șapte luni ale acestui an, valabil de la 1 aprilie, cu CJAS Timiș, pentru că suma propusă era prea mică. Doar în primele trei luni ale acestui an s-au strâns datorii de aproape un milion de lei, pentru că nu au fost decontate toate serviciile medicale oferite. De asemenea, din 2013 până la începutul anului s-au mai adunat datorii de 4,8 milioane de lei, bani pe care ar fi trebuit să-i primească de la CJAS Timiș pentru servicii medicale validate, dar nedecontate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.