Tensiuni între SUA și Rusia după atacul american asupra Siriei

Tensiuni între SUA și Rusia după atacul american asupra Siriei

0
DISTRIBUIȚI

Un atac cu arme chimice împotriva orașului Khan Shaykhun din nord-vestul Siriei a dus marți la moartea a cel puțin 86 de persoane, atacul fiind atribuit armatei guvernamentale Siriene.

Noaptea trecută, Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citați de Reuters, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad.


Loviturile SUA din Siria au distrus aproape în totalitate baza aeriană vizată, situată lângă orașul Homs, și au ucis patru militari sirieni. Guvernatorul din Homs a anunţat ulterior că sunt cinci morţi şi șapte răniţi în urma atacului cu rachete, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a descris atacul rachetelor americane asupra unei baze militare din Siria ca un act de „agresiune împotriva unui stat suveran”. Putin vede bombardamentul ca pe o „încercare de a distrage atenţia publicului de la victimele civile rezultate în urma acţiunii armatei SUA în Irak”, adăugând că prin acest atac se vor deteriora relaţiile SUA – Rusia”, a declarat Dmitry Peskov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.