În Timiș sunt doar 16 grădinițe particulare acreditate sau autorizate. Când încep...

În Timiș sunt doar 16 grădinițe particulare acreditate sau autorizate. Când încep înscrierile

0
DISTRIBUIȚI
Încep înscrierile la grădiniță!

Ministerul Educației vine cu un mesaj important pentru părinții care au copii care merg la grădiniță. Astfel, peste câteva zile încep reînscrierile în învățământul preșcolar pentru anul 2017, iar la sfârșitul lunii pot fi înscriși și micuții de trei ani, în grupa mică.
Părinții din Timișoara trebuie să aibă mare grijă unde își înscriu prichindeii la grădiniță. Asta pentru că nu toate unitățile sunt acreditate sau autorizate.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, în județul nostru sunt doar 16 grădinițe autorizate sau acreditate.


14 dintre acestea sunt cu program prelungit și doar două cu program normal. La grădiniță pot fi înscriși copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani.

“În vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani vor avea loc, succesiv, următoarele etape la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ: reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2017-2018, respectiv înscrierea copiilor nou-veniţi. Reînscrierile vor începe în data de 8 mai, iar înscrierile se vor derula începând cu 22 mai”, comunică Ministerul Educației.

În situaţia în care, într-o grădiniță, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, repartizarea copiilor se va face pe baza criteriilor generale de departajare.

Grădinițele au obligația să afișeze la loc vizibil informațiile privind statutul lor. Adică dacă sunt autorizate să funcționeze provizoriu sau sunt acreditate de Agenția pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preșcolar.

Lista completă a grădinițelor particulare din județul Timiș acreditate sau autorizate este disponibilă AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.