Timișoara Saracens s-a DESPĂRȚIT de tehnicianul Grainger Heikell după eliminarea din Europa....

Timișoara Saracens s-a DESPĂRȚIT de tehnicianul Grainger Heikell după eliminarea din Europa. Cine e antrenorul principal interimar al campioanei

0
DISTRIBUIȚI
Grainger Heikell, un tehnician fericit pe banca Timișoara Saracens
Grainger Heikell, după câștigarea Cupei României 2016

Ultimele două eșecuri, în special cel din returul barajului cu Krasy Yar Krasnoyarsk au determinat conducerea clubului bănățean de rugby să ia o decizie majoră. Timișoara Saracens a anunțat astăzi încetarea, de comun acord, a raporturilor contractuale cu antrenorul principal Grainger Heikell. Până la finele sezonului 2016-17 un alt neozeelandez, ”secundul” Sosene Anesi va asigura interimatul.

Eșecul cu Steaua din campionat a fost urmat în weekend de cel cu rușii de la Krasny Yar din barajul pentru Challenge Cup, scor 18-27, care a dus la o eliminare dezamăgitoare din competiția continentală. Conducerea bănățenilor a reacționat în urma acestui rezultat. ”Din perspectivă mentală a trebuit să schimbăm puțin lucrurile.


A fost cea mai dureroasă înfrângere din ultimii șase-șapte ani. Ideea nu e de a schimba un sistem de joc sau tactica, de a ridica moralul jucătorilor. Ultima nu a fost doar o înfrângere. În continuare noi avem ca obiectiv SuperLiga și timpul e foarte scurt. În patru săptămâni și jumătate se va închide campionatul. Trebuie repede să ajungem la un nivel de energie care să ne dea siguranța că nu vom rata și al doilea obiectiv. Dacă e nivelul scăzut, demoralizat… nu e benefic. A fost de comun acord, sâmbătă am stat, ne-am gândit ce putem face. Important e să salvăm sezonul și să revenim pe linia de plutire. Am spus că acesta e un mod de a duce echipa repede pe un nivel (ascendent)”, ne-a spus Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Pentru a doua oară la rând Anesi va conduce banca tehnică, el mai fiind ”interimar” într-o perioadă de absență a lui Grainger Heikell. Misiunea sa e câștigarea campionatului. ”Sosene Anesi a rămas antrenor principal interimar până la finele sezonului. A preluat toate responsabilitățile. E singurul obiectiv în joc. Timpul e scurt și nu avem timp de anumite corecții. Se poate umbla la partea de atitudine, angajament, aceasta ar fi o măsură să ne păstrăm șansele la campionat. A fost o înfrângere dureroasă pe care am resimțit-o toți. Și-a pus amprenta asupra jucătorilor”, a conchis Filipaș.

Numit ”principal” la Timișoara în vara lui 2014 după plecarea lui Danie de Villiers, Grainger Heikell a cucerit cu bănățenii trei Cupe (2014, 2015 și 2016), SuperLiga (2015) și Cupa Regelui (2015). De asemenea s-a calificat cu Saracens RCM (SCM) în premieră în grupele Challenge Cup.

Timișoara Saracens întâlnește mâine, de la ora 11.00, pe ”Dan Păltinișanu”, Universitatea Cluj-Napoca în meciul din etapa a 12-a a SuperLigii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.