Miză DUBLĂ pentru campioana României contra rușilor. Timișoara Saracens va ajunge pe...

Miză DUBLĂ pentru campioana României contra rușilor. Timișoara Saracens va ajunge pe Murrayfield dacă obține calificarea în grupele Challenge Cup

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens, în Edinburgh. Foto: Daniel Nechita

Formația fanion de rugby a Banatului are parte mâine de poate cel mai important duel al anului. Timișoara Saracens îi înfruntă pe rușii de la Krasny Yar Krasnoyark în returul barajului de calificare în grupele Challenge Cup. Ușor favoriți, bănățenii au o motivație suplimentară, ar putea juca o finală europeană pe legendara arenă Murrayfield din Edinburgh!

Campionii sunt obligați să treacă peste eșecul la limită din campionat cu Steaua. Timișorenii s-au impus în tur cu 17-12, dar în rugby acesta reprezintă un avantaj fragil. ”E încă o provocare mare pentru noi. Cu Krasny Yar am avut un rezultat bun în Georgia. Dar va fi un nou nivel, în ceea ce privește pregătirea. Vor veni să câștige. Mai ales după eșecul de săptămâna trecută am analizat mai bine adversarul. Trebuie să ne ridicăm nivleul. Va fi nevoie de un efort suplimentar. Trebuie să acoperim bine terenul, să nu oferim oportunități de a înscrie rușilor. Vom pune presiune pe ei… Normal că vrem să jucăm cu cele mai bune echipe. Suntem foarte motivați să arătăm de ce e în stare echipa”, a declarat Grainger Heikell, tehnicianul

”Va fi un meci capital pentru noi, e important să ieșim victorioși de pe teren.


Apelez la băieți să rămână concentrați 80 de minute pentru a merge în grupe. Principalul nostru obiectiv e să atacăm, să înscriem puncte, nu să apărăm acel avantaj de cinci puncte. Sperăm să avem parte de vreme bună mâine. Și sper să vină lumea să ne susțină”, a spus și căpitanul Valentin Popârlan.

Vremea capricioasă i-a determinat pe cei de la EPCR să-i contacteze pe bănățeni. ”Organizatorii ne-au contactat să ne întrebe cum e cu timpul. I-am liniștit, le-am trimis o poză cu mult soare. Au spus că vor veni să ne vadă dacă vom câștiga”, a explicat Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului.

Grainger Heikell nu se va putea baza la acest joc pe Tangimana Fonovai, D. Lazăr și Ianuș, dintre jucătorii care au evoluat în tur, în Georgia. Steve Shennan e o altă absență, una de lungă durată.

Luptă și pentru finala Continental Shield

Deși succesul cu rușii ar aduce o calificare foarte importantă în grupele Challenge Cup, în același timp, duelul de mâine ține loc și de semifinală Continental Shield. În această competiție secundară câștigătoarea dintre Timișoara și Krasny Yar ar urma să întâlnească foarte probabil pe Enisei, tot din orașul rusesc Krasnoyarsk.

”Timișoara se află la 80 de minute de a doua participare în grupe, pornim ca favoriți, dar meciul începe de la 0-0. E foarte important ca băieții să fie foarte mobilizați, consider că rușii vor veni la totul sau nimic și cred că vor arăta acest lucru. De aceea trebuie să fim tot timpul înaintea lor și să marcăm puncte. Avantajul nu reprezintă un confort, nu suntem calificați. Ar fi o premieră participarea pentru a doua oară consecutiv în grupele Challenge Cupă și pentru Timișoara și pentru România”, a subliniat Dușan Filipaș. Despre finala Continental Shield, țintă secundară, conducătorul a adăugat că se va ”juca in aceeasi zi și pe același stadion pe care se va juca finala de Champions Cup”, adică bănățenii ar putea ajunge de această dată pe marele Murrayfield. În grupe, cu Edinburgh Rugby, timișorenii au evoluat pe un stadion secundar în Scoția.

Partida Timișoara Saracens – Krasny Yar Krasnoyarsk se dispută sâmbătă, de la ora 14.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.