Succes la debutul lui ”coach” Sosene Anesi. Codașa U Cluj, ZDROBITĂ de...

Succes la debutul lui ”coach” Sosene Anesi. Codașa U Cluj, ZDROBITĂ de garnitura întinerită a campioanei Timișoara Saracens

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Daniel Nechita

Timișoara Saracens a învins-o fără probleme pe CS Universitatea Cluj într-un joc restanță din SuperLiga de rugby. ”Lanterna” a fost victima ideală pentru campioana bănățeană rănită în barajul european din weekend. În ciuda unei echipe schimbate aceasta a forțat suficient cât diferența dintre cele două să fie evidentă: scor final 60-23! Sosene Anesi a avut astfel parte de un debut pozitiv în postura de antrenor principal interimar și ar putea continua cu brio tradiția ”secunzilor” deveniți tehnicieni cu acte în regulă ai echipei de pe Bega.

Capitolul eseuri a fost deschis devreme de bănățeni pe un stadion aproape gol din cauza orei nepotrivite. Randall Morrison a înscris după nici zece minute de joc. Atât a rezistat codașa U Cluj în fața ”leilor” bănățeni. Chiar și cu garnitura a doua de azi Timișoara Saracens și-a asigurat rapid punctul bonus. Același Morrison, Manumua și Gorcioaia au culcat balonul, uneori cu o ușurință dezarmantă, în terenul advers.


S-a ajuns la 5-0 la pauză în privința eseurilor prin reușita frumoasă de pe finalul reprizei a tânărului Vlăduț Zaharia. Stefano Hunt putea să rotunjească și mai mult proporțiile scorului. Vântul l-a încurcat pe nou sositul oceanic în unele ocazii. Astfel că acesta a încheiat mitanul cu o lovitură de pedeapsă și doar o transformare din două. Capitol preluat de Pretorius, cu o reușită din două. Pentru oaspeți, debusolați probabil după nici jumătate de oră. Csaba Gal a redus din diferență la 7-3 printr-un drop gol apoi Melniciuc a reușit să transforme două din trei lovituri de pedeapsă acordate.

Repriza secundă s-a reluat de la 32-9, diferență care nu avea să reziste mult pe tabelă. Imediat și-au pus amprenta asupra scorului aceiași Gorcioaia, Manumua și Pretorius. Ultimele două eseuri fiind lejere, pe zona centrală, iar Hunt a mai plusat cu câte două puncte de fiecare dată. 53-9, prilej ca ”interimarul” Sosene Anesi să trimită și mai mulți tineri pe gazon.

Pe acest fond de ușoară relaxare, după o oră de joc U reușește primul ei eseu prin Bogdan Toma. Urmat de ”suplimentul” lui Melniciuc. După alte minute de presiune oaspeții reduc din nou din ecart, de această printr-un eseu fără transformare: 53-23. În ultimele minute înscrie însă și nou intratul Emiliano Calle Rivas. Iar același jucător transformă și stabilește scorul final la 60-23.

În urma acestui rezultat campionii se apropie la șapte puncte de liderul Steaua, având în același timp două meciuri în minus. Următorul joc al timișorenilor va fi sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 13.00, pe terenul lui Dinamo.

Timișoara Saracens: Mariș, Sabău, Halalilo, Stewart, Mureșan, Morrison, Ianuș (cpt.), Gorcioaia, Vl. Zaharia, Pretorius, Hunt, Iștoc, Manumua, Lemnaru, Fercu. Au mai intrat: Simionescu, Iftimiciuc, Tătăruș, Calle Rivas, Rădoi, Niculau. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.