Trupa timişoreană JazzyBIT a lansat un videoclip live la piesa Le Tunk...

Trupa timişoreană JazzyBIT a lansat un videoclip live la piesa Le Tunk VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia JazzyBIT a lansat un nou videoclip live la piesa Le Tunk

Muzicienii timişoreni care alcătuiesc formaţia JazzyBIT au lansat prima piesă dintr-o serie de clipuri live filmate la Alt Club din Timișoara. Clipul a fost filmat și editat de către Amalia Gaiță și Cristina Precupaș, iar Lukinich Attila de la studioul DSPro s-a ocupat de înregistrare și masterizare.

„Ne-a plăcut foarte mult spațiul și ne-am gândit să-i întrebăm pe prietenii noștri de la Alt Club dacă ar fi de acord să înregistrăm niște clipuri live acolo. Au acceptat, și le mulțumim foarte mult pentru acest lucru. Suntem foarte încântați de cum a ieșit.” spune Mihai Moldoveanu, basistul JazzyBIT.

Aceeași piesă „Le Tunk” face parte și din repertoriul proiectului Subcarpați X JazzyBIT., realizat în cadrul „repetiţiei cu public“, care a avut loc la aniversarea Ambasada.

La sfârşitul anului trecut, Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) – cei trei membri ai trupei timişorene JazzyBIT – au decis să le facă un cadou inedit tuturor melomanilor, oferindu-le albumul Horizon pentru câteva zile gratis.


La începutul lunii noiembrie a anului trecut, timişorenii au susţinut un concert în cadrul Festivalului Internațional de Jazz din Praga, festival de renume, fondat în 1964. Având durata de peste o lună, Praga Jazz este cel mai vechi festival de muzică din Republica Cehă și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din Europa. Concertul timișorenilor a avut loc într-o locație istorică: Reduta Jazz Club, cel mai vechi club de jazz din Praga, fondat în 1957, club ce a găzduit chiar și un concert spontan al fostului președinte american Bill Clinton, în 1994.

La sfârşitul lunii noiembrie 2016, JazzyBIT a susținut un concert în cadrul Timișoara Jazz Festival, iar seara a fost una specială nu doar pentru public, ci și pentru membrii trupei. Concret, în cadrul festivalului, formația JazzyBIT a primit premiul „Grupul anului”. Premiul a fost oferit de Consiliul Județean Timiș și a fost înmânat de Marius Giura, președintele Fundației Culturale Jazz Banat. Acesta reprezintă o recompensă a meritelor aduse jazz-ului timișorean în România și străinătate. Pentru acest an timişorenii au programate deja câteva concerte, care vor avea loc la Paris (3 mai), Praga (21 mai), Cluj – festivalul Jazz in the Park (1 iulie) şi în cadrul Smida Jazz Festival (25 august). În luna februarie a acestui an, formaţia JazzyBIT a aniversat cinci ani de existenţă printr-un concert care a avut loc la Club 30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.