Zeci de pakistanezi şi irakieni, printre care şi copii, opriți în timp...

Zeci de pakistanezi şi irakieni, printre care şi copii, opriți în timp ce încercau să intre ILEGAL în România FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Altă zi, alţi zeci de migranţi ilegali prinşi la graniţa de vest a României. Oamenii legii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Naidăș şi Oraviţa, 24 de cetăţeni din Irak şi Pakistan, printre care se numărau şi 8 copii.

Descoperirile au fost făcute în ultimele 24 de ore, în apropierea localităţilor de frontieră Berzovia şi Comorâşte, acolo unde au fost oprite grupuri de cinci, respectiv zece cetăţeni străini care se deplasau dinspre Serbia înspre interiorul ţării. În urma verificărilor făcute de poliţiştii de frontieră s-a constatat că primul grup era format din cinci bărbaţi, pakistanezi cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, în timp ce al doilea cuprindea zece irakieni, doi bărbţi, două femei şi şase minori, cu vârstele cuprinse între 20 şi 44 de ani, în timp ce minorii aveau între 4 şi 16 ani.

Oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au oprit în cursul ultimei nopţi nouă pakistanezi, şapte bărbaţi şi doi minori cu vârste între 14 şi 25 de ani.


Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În ambele cazuri persoanele au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei, iar în prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.