ASU Politehnica a ratat un succes de consolare în Ilfov. Timișorenii au...

ASU Politehnica a ratat un succes de consolare în Ilfov. Timișorenii au fost egalați de Academica Clinceni la ultima fază

0
DISTRIBUIȚI
Ștefan Blănaru a ajuns la cota 16. Foto: Gabriel Brezeanu

”Băieții în ghete” au abordat jocul din ultima intermediară a Ligii a II-a cu o echipă ușor schimbată față de duelul cu UTA. ASU Politehnica Timișoara a fost condusă și a răsturnat tabela în Ilfov în urma unei reușite din penalty în prelungiri, dar a fost egalată de gazda Academica Clinceni la ultima fază a jocului, scor final 2-2.

Cele două vecine de clasament nu s-au avântat în atac din start, dar au avut parte de un final de repriză precipitat. Mai întâi amfitrionii au deschis scorul prin Pulhac în urma unui șut deviat de Mera în drumul către plasă. Era minutul 35 însă avantajul Academicii a durat doar un minut, căci ASU Poli oferă o replică instant. Sorescu, titular în premieră, recuperează și îl servește pe Bădăuță, preferat și el astăzi în primul 11, care marchează pentru 1-1.


După pauză timișorenii au avut mai multe șanse bune de gol, dar reușitele au venit pe final. Mai întâi alb-violeții păreau scăpați în câștigători după ce în minutul 90+1 golgheterul Ștefan Blănaru duce scorul la 2-1 în urma unui penalty obținut de Telescu și lăsat cu eliminarea lui An. Chindriș. De această dată gazdele au fost cele care au egalat. Au făcut-o la ultima fază, în minutul 90+5 în urma unei reluări din cinci metri a nou intratului Mihai Ion. Pentru bănățeni un succes ar fi spălat mai mult din amărăciunea rezultatului cu arădenii.

În urma acestui rezultat ASU Poli rămâne pe locul 13, la egalitate de puncte cu Academica Clinceni, locul 14, însă ilfovenii ar avea la finalul stagiunii avantajul meciurilor directe grație succesului din tur, 1-0 pe ”Știința”. ”Băieții în ghete” vor reveni în zona Capitalei în weekend, căci ultimul meci din acest sezon îl vor disputa duminică pe terenul celor de la CS Balotești. De altfel, cu acest joc din penultima rundă a B-ului se va și încheia actuala stagiune pentru alb-violeți, care și-au atins obiectivul principal – cel de a rămâne în eșalonul secund.

Academica Clinceni: Iancu – Vențer, A. Chindriș, Perju, B. Matei – Pulhac (cpt.), Cioablă, Lazăr, Cruceru (71, B. Stancu), C. Gheorghe (83, Chiacu) – Onțel (88, M. Ion). Antrenor: Erik Lincar.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Bilia, Telescu, Mera (cpt.), Ghinescu – Stancu – Vucea, Ungureanu (75, Birău), Țugui (54, Giuricici), Sorescu – Bădăuță (63, Blănaru). Antrenor: Sorin Brîndescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.