Academicianul Ion Păun Otiman, distins cu titlul de Cetăţean de Onoare al...

Academicianul Ion Păun Otiman, distins cu titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei. Cum vede dezvoltarea oraşului

0
DISTRIBUIȚI

Academicianul Ion Păun Otiman a fost distins astăzi cu titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei. Otiman este inginer agronom, economist, politician şi membru titular al Academiei Române.


Acesta a fost şi senator PNL Timiş în 2000 – 2004 şi preşedinte al Președintele Filialei Timiș a Academiei Române din 2003. În 2006 acesta a devenit Secretar General al Academiei Române. O altă funcţie importantă deţinută de Otiman a fost cea de rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, între anii 1990 şi 2004.

În cadrul ceremonie de acordare a titlului, primarul Nicolae Robu şi-a exprimat încântarea vizavi de faptul că el şi Otiman sunt născuţi în aceeaşi zi. Academicianul le-a povestit celor prezinți în sală despre Timișoara anului 1945 așa cum, spune el, și-o aduce aminte din povestirile tatălui său, dar și despre un „vis” pe care l-a avut, în care a ajuns în oraș, venind din București circulând prin Timișoara cu metroul și cu scara rulantă și mai apoi fiind invitat la finala Campionatului Mondial de gimnastică în noua sală polivalentă de 16.000 de locuri. Practic, întregul discurs al lui Otiman a vizat imaginarea unor proiecte pe care Timișoara ar trebui să le implementeze pentru a se moderniza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.