VITAL ACS Poli păstrează șanse la salvarea directă după succesul obligatoriu cu...

VITAL ACS Poli păstrează șanse la salvarea directă după succesul obligatoriu cu ASA. ”Dubla” lui Alex Popovici a ușurat misiunea bănățenilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Alex Popovici, în formă cu ASA. Foto: Leczki Jozsi

ACS Poli era obligată să o învingă pe retrogradata ASA Tg. Mureș pentru a-și păstra speranțele la Liga I cel puțin intacte. Timișorenii și-au ușurat misiunea printr-un debut providențial, Alexandru Popovici trecându-și o ”dublă” în primele 20 de minute ale victoriei cu 3-1 în fața mureșenilor. Totul se va decide în ultima etapă.

Începutul a fost excelent pentru timișoreni după seceta din rundele trecute. În minutul 3 Fucek execută o lovitură liberă iar mingea e respinsă până la Popovici. Atacantul timișorean șutează dina afara careului și îl învinge pentru prima dată pe Bolboașă. Nu trece nici un sfert de oră și același Alex Popovici duce scorul la 2-0 printr-o execuție ”rara avis” – un voleu peste același nefericit portar. Putea fi 3-0 încă de la pauză însă reușita de asemenea spectaculoasă a lui Gabriel Cânu, din prelungirile primei părți, e anulată pe motiv de ofsaid.

Jocul părea să se echilibreze în partea secundă, dar până la urmă s-a ajuns tot la scor de neprezentare.


Abia intrat pe teren în locul lui Bărbuț, Sebastian Mailat (min. 59) are o acțiune personală în banda dreaptă și marchează cu un șut bun din unghi. ASA părea ”moartă”, dar cu 25 de minute înainte de final veteranul Bănel Nicoliță are o tresărire de orgoliu și îl execută frumos pe Curileac. ASA a jucat în continuare deschis și nu a lipsit mult să se apropie la un singur gol pe tabelă, dar scorul nu s-a mai modificat.

Succesul vital obținut astăzi îi aduce pe timișoreni la cota 26, cu un punct mai puțin decât Pandurii și cu trei peste Concordia, grupare care are meci mâine cu Botoșani. În ultima rundă se va decide totul. Timișorenii pot scăpa și de baraj printr-un joc norocos al rezultatelor. ACS Poli evoluează la Mediaș, Concordia la Voluntari iar Pandurii merge la Botoșani.

ACS Poli Timișoara: Curileac – B. Străuț, Bocșan, Cînu, Neagu – Artean (cpt.) – Bărbuț (54 Mailat), Soljic, Fucek, Doman (57 Croitoru) – Popovici (76 Bârnoi). Pe bancă: Smaranda – Șeroni, Drăghici, A. Ignea. Antrenor: Ionuț Popa.

ASA Târgu Mureș: Bolboașă – Velayos, Tudose, Cherteș, Mendy – Candrea, V. Petra – Nicoliță (cpt.), Petriș (46 Ferfelea), Schieb (46 Sin) – R. Stoica (85 Balgiu). Pe bancă: Pap – S. Bucur, Dulap, R. Iliescu. Antrenor: Ionel Ganea.

Foto: Leczki Jozsi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.