ACS Poli încearcă să facă față într-o finală la București cu arbitru...

ACS Poli încearcă să facă față într-o finală la București cu arbitru din București. Veste importantă înainte de întâlnirea cu Dinamo

1
DISTRIBUIȚI
Doman ar putea juca mâine. Foto: Adrian Pîclișan

Timișorenii vor să facă o figură frumoasă mâine seară pe Arena Națională deși nu mai puțin de șase oameni au rămas acasă. ACS Poli dispută finala Cupei Ligii cu Dinamo practic în deplasare și va avea parte și de un arbitru localnic: bucureșteanul Radu Petrescu.

Nu doar jocul cu Astra a fost abordat de Ionuț Popa cu o echipă întinerită. Deși se va juca cu un trofeu pe masă bănățenii nu pot alinia cel mai bun 11 și trebuie să fie atenți și la disputa cu Pandurii de marți. ”Este o performanță pentru noi că am ajuns în finală. Vreau să le mulțumesc multora care au ajutat echipa, au ajutat cu bani, în special celor de la Recaș, unde e poate cel mai bun vin din țară, au fost alături de noi. E meritul jucătorilor că au ajuns aici. E foarte important ce se derulează în campionat. Mâine seară avem șase absenți din echipa de bază. Nu cred că aș fi vrut eu. S-au accidentat. Alții, prin experiența lor, dăruirea, mă face să am grijă de ei”, a declarat Ionuț Popa. Acesta s-a referit la Cânu și Croitoru. Lista loviților rămâne lungă și grea: Poparadu, Pedro Henrique, Scutaru, Straton și Străuț nu au efectuat nici ei deplasarea.


Ba, mai mult, anunțați incerți și pentru Pandurii. ”Sunt jucători care nu pot evolua și nu o pot face nici marți. Sper să jucăm un fotbal frumos. Am avut o discuție, le-am cerut să joace fotbal indiferent că lipsesc mai mulți sau apar jucători tineri. Șase-șapte au jucat cu Astra, până la un moment dat nu s-au făcut de râs. Întâlnim un adversar redutabil. Au și un antrenor bun pentru că este din Timișoara. O echipă care mie mi-a plăcut foarte mult în play-off-ul acestui campionat”, a mai spus Popa. ”Ar fi cel mai important moment pentru mine”, a conchis Popa despre ce ar însemna câștigarea competiției.

Vești bune din birouri

Dacă pe final de sezon echipa timișoreană pare să sufere din nou și la capitolul rezultate, de această dată noutăți pozitive vin în sens invers, de la conducere și… politicieni. Nu e exclus ca în sezonul 2017-18 fondurile publice să se deblocheze pentru ACS Poli în urma OUG-ului legat de finanțarea sportului. Dacă supraviețuiesc, elevii lui Popa pot răsufla ușurați și în privința viitoarei participări pe prima scenă, deoarece s-a luat licența.

Timișorenii vor evolua mâine cu un echipament special, cu dungi verticale. Brigada de arbitri va fi condusă la ”centru” de Radu Petrescu, ajutat de Ciprian Florin Danşa şi Daniel Mitruţi și George Găman – arbitru de rezervă.

Finala Cupei Ligii dintre ACS Poli și Dinamo se dispută mâine, de la ora 20.00, pe Arena Națională.

1 COMENTARIU

  1. asta cu fotbalul rominesc in Banat in 1888 e tare. rominia de atunci era compusa din valahia si moldova, amindoua de marimea Muntenegrului de azi. iubitii nostri valahi si moldoveni umblau in caftane si barbi pina la briu, ce fotbal? doar sarailii si baclavale. Banatul nu facea parte din rominia in vremea aceea, deaceea se juca fotbal, chiar si tenis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.