ACS Poli mai câștigă un punct în lupta pentru supraviețuire. Bănățenii au...

ACS Poli mai câștigă un punct în lupta pentru supraviețuire. Bănățenii au fost egalați în repriza a doua de ofensiva FC Botoșani GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1761142488">
Gabriel Cînu a deschis scorul. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli nu a putut profita complet de pasul greșit al echipelor din spate. Bănățenii au condus contrar cursului jocului pe FC Botoșani, dar atacurile aproape permanente ale moldovenilor au dat în cele din urmă roade, scor 1-1 (1-0). Gabriel Cînu a marcat pentru timișoreni.

Cu Bogdan Străuț absență de ultimă oră, Popa a ”mixat” cu lotul limitat numeric disponibil. Unul în care a redevenit apt, surprinzător, Fucek, direct titular. Prima parte a jocului disputat în zi aniversară pentru arena ”Dan Păltinișanu” nu a onorat renumele bănățean. Totuși, aceasta a amintit și de întâlnirea cu Gaz Metan. Botoșaniul a presat din start, într-un sistem foarte ofensiv, cu timișoreanul Sergiu Popovici activ în banda stângă. Dar nici lovitura liberă din poziție excelentă în minutul 33 nu a adus golul așteptat de elevii lui Leo Grozavu. În schimb, peste șase minute cornerul lui Fucek e convertit în gol de capul lui Cînu, parcă după modelul absentului Străuț la meciul cu medieșenii. Mai mult, peste trei minute Fucek recuperează un balon și trimite periculos din unghi, dar Cobrea blochează cu corpul.

Egalați de Golofca

Cu un avantaj minim timișorenii au avut mai multă răbdare. Tot Botoșaniul a vrut mai mult în partea secundă. Și, cu 14 minute înainte de final, Golofca profită de o breșă în defensiva bănățenilor și înscrie ”pe sub” Straton după pasa nou intratului Levente Fulop. Pe final Ionuț Popa l-a aruncat în luptă și pe cel de-al doilea vârf de pe bancă, Tavi Drăghici, însă efectul nu a fost cel așteptat. Mai mult, în al doilea minut de prelungiri șutul lui Sg. Popovici e deviat în extremis peste poarta lui Straton.

În urma acestui rezultat lucrurile nu arată chiar așa de rău pentru amfitrioni. ACS Poli și-a mărit avansul cu un punct, are acum +5 față de urmăritoarele Pandurii și Concordia.

ACS Poli Timișoara: Straton – Neagu, Scutaru (72 Șeroni), Cînu, Novak – Soljic, Artean – Fucek (79 Drăghici), Croitoru (cpt.), Mailat – Popovici (61 P. Henrique). Pe bancă: Curileac – Bocșan, A. Ignea, Bîrnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

FC Botoșani: Cobrea – Miron (cpt.), Tincu, An. Burcă – Ungurușan, Bordeianu (72 L. Fulop), A. Cârstocea, S. Popovici – Herghelegiu (66 Kuku), Elek (46 Juncănaru), Golofca. Pe bancă: Albuț – Plămadă, L. Buș, Pațache. Antrenor: Leo Grozavu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.