Ada Hausvater: „Mergem cu frâna de mână trasă, bugetul a fost foarte...

Ada Hausvater: „Mergem cu frâna de mână trasă, bugetul a fost foarte mult diminuat la capitolul bunuri și servicii”. Ce PREMIERE sunt programate pe scena Teatrului Național Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Urmează o perioadă foarte activă în activitatea Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara, care va găzdui în succesiune trei evenimente importante, printe care și Gala Premiilor Uniter, care va avea loc pentru prima dată în orașul de pe Bega, la a XXV-a ediție a sa. Drept urmare, invitata din această seară a emisiunii PRESSALERT LIVE a fost Ada Hausvater, directoarea TNT Timișoara, care a vorbit despre evenimentele ce vor urma.

„Trei evenimente frumoase care se succed în mod armonios și benefic, cred eu. Gala UNITER, luni, pe care avem bucuria de a o găzdui în sala mare, în care se vor acorda premiile pentru anul 2016, la Timișoara. Mă bucur că are loc în sala TNT și a fost armonie între conducătorii UNITER-ului și Timișoara, automat și a administrației locale, consiliul local și primăria, care finanțează Gala UNITER. E un moment important în care ne uităm unii la ceilalți”, a specificat Ada Hausvater, directoarea Teatrului Național Timișoara.

La doar o zi după, în data de 9 mai, pe scena TNT Timișoara va fi o nouă premieră, care-l va avea în prim plan pe Florin Piersic Jr., în „Frați”, o comedie neagră a dramaturgului american Dave Williams. „Florin Piersic jr. vine la Timișoara pe post de regizor, dar și în rolul principal, alături de tineri actori precum Matei Chioariu și Călin Stanciu jr., cărora li se alătură Marko Adzic. Florin Pieric jr. este un artist autentic care-și poate mărturisi când nu a fost bine și poate fi consecvent cu propriile principii.


Un premiat UNITER, pe merit. Va fi o comedie amară, se va râde enorm. Este un artist pentru scena mare, un creator existențialist 100%, un om care face puntea dintre actor și public să fie din ce în ce mai mică”, a povestit invitatul PRESSALERT LIVE.

Din nefericire, mai ales în contextul Timișoara 2021, banii pe care îi primește TNT anul acesta sunt mult mai puțini. „Mergem cu frâna de mână trasă. Bugetul a fost foarte mult diminuat la capitolul bunuri și servicii, foarte mult. A fost raportat la bugetul integral, salariile au crescut, iar capitolul acesta a scăzut. În spatele situației se află niște contracte de management pe care le avem. Eu sunt în primul an al noului mandat, am un program din care vom face doar o parte. Sper ca rectificările vor aduce suplimentări la buget”, a opinat directoarea Teatrului Național Timișoara, Ada Hausvater.

În ceea ce privește Timișoara – Capitala Culturală Europeană în 2021, invitatul PRESSALERT LIVE are o viziune diferită. „Fiecare instituție trebuie să aibă un plan de dezvoltare real, nu chestiuni bifate. Trebuie să știm către ce mergem, ce tip de repertoriu, ce tip de public. Să încercăm să deschidem cultura și să o punem împreună cu civismul. Înseamnă, în primul rând, nu doar proiecte în săli și nu numai la spectacole, ci la un întreg principiu de a pozitiva oamenii, de a-i face să se dezvolte. Eu însumi fac teatru pentru asta, cred că arta spectacolului mă schimbă pe mine, schimbă lumea. Dacă e ceva ce e fundamental, e emoția comună. Timișoara Capitala Culturală Europeană înseamnă un om civilizat, cultivat, care să-și asume ceea ce spune și să încerce să facă cel mai bine”, a exclamat Ada Hausvater.

Un alt eveniment care va fi în găzduirea TNT este FEST-FDR. „Începe pe 14 mai și ține până pe 25 mai. Sunt două săptămâni de spectacole în săli, în Parcul Civic. Este finanțat de primărie și consiliul local și s-au acordat 750.000 de lei. Vin foarte multe trupe. Cred că trebuie să ne încăpățânăm să credem în lucruri frumoase, să visăm serios, să credem în ceea ce e corect, în oameni frumoși”, a conchis Ada Hausvater, directoarea TNT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.