Adrian Orza: „Sala polivalentă trebuie să fie făcută, nu contează unde”. De...

Adrian Orza: „Sala polivalentă trebuie să fie făcută, nu contează unde”. De ce a votat în favoarea studiului de oportunitate a blocurilor-turn pentru RATT VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local independent, Adrian Orza, a fost invitatul din această seară a emisiunii PRESSALERT LIVE, în studioul HDV. Nu puteau să rămână nedezbătute problema blocurilor-turn pe care administrația Robu le dorește pentru RATT, dar și conflictul în privința locației sălii polivalente.

Adrian Orza crede că blocurile-turn nu reprezintă o urgență a orașului. „Nu este urgența Timișoarei. Eu mi-am pus problema altfel. Prima dată când s-a pus problema în consiliul local am votat împotrivă și am fost singurul care am spus că una dintre marile probleme de la RATT a fost că au o penurie de șoferi. Întâmplător cunosc și eu câțiva șoferi, cu care am discutat și după studiu, și am spus că e necesar să avem o discuție legată de problemele RATT și să vedem care ar putea fi soluțiile ca lipsa șoferilor să fie rezolvată. Lucrurile au rămas fără răspuns. Administrația locală a mai făcut un lucru ciudat. A achiziționat microbuze cu o capacitate de transport mult mai mică, ce necesită o sumă de locuri de transportat mult mai mare de șoferi. Am mai vorbit cu un angajat RATT și mi-a spus că nu-l interesează astfel de lucruri”, a declarat consilierul local independent, Adrian Orza.

În continuare, acesta s-a completat, explicând de ce a ales să voteze studiul de oportunitate. „Eu, personal, îi consider și pe ceilalți care i-au decizii oameni serioși.


Nu am crezut că e în regulă să refuz din start o analiză. Pe principiul reciprocității o să cer continuarea unor analize. Nu am votat proiectul, ci un studiu de oportunitate”, a menționat Adrian Orza.

În ceea ce privește trecerea subită de la conflict la armonie între Nicolae Robu și directorul RATT, Orza a spus că: „nu știu dacă a fost vreo formă de presiune făcută de Nicolae Robu la directorul RATT. Dacă aș ști că se ascunde ceva, poate nici studiul de oportunitate nu l-aș fi votat. Repet, am făcut asta chiar pentru oamenii pe care-i cunosc, pentru șoferi, pentru că n-aș fi vrut să-mi spună că nici măcar nu am lăsat posibilitatea să se facă”.
Cât despre zvonul privatizării RATT, invitatul PRESSALERT LIVE a menționat că „nu putem discuta peste masă, mă refer la cea a consiliului local, foarte exhaustiv, o problemă care este clar că e mare. Nu putem să venim și să scoatem așa, ca din joben, o astfel de soluție”.

În legătură cu sala polivalentă, Adrian Orza a făcut o comparație cu un eveniment nefericit pentru Timișaora, care a avut loc în urmă cu ani. „Una este ce ne dorim și alta este ce se poate face. Cu mulți ani în urmă, în vremea administrației Tăriceanu, Compania națională de investiții a venit la nivel național cu un program de bazine de înot olimpice. S-a discutat și la Timișoara să se facă unul. Nu doar că nu se înghesuiau orașele, chiar dacă în perioada respectivă chiar erau bani. S-a schimbat guvernarea, a venit PD. Ce să vezi, dintr-o dată, deși aveam locația stabilită, nu s-a mai dorit acolo, ci în altă parte. S-ar putea tot Giroc să fi fost vorba. Ulterior am constatat că nu se dorea să se facă bazinul, ca să nu taie administrația Ciuhandu panglica. Acum ne găsim în altfel de situație, pentru că acum guvernul chiar vrea să facă. Locul e mai puțin important. Îl prefer oriunde, doar să fie”, a explicat Adrian Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.