Alin Nica: „Ne putem aştepta din partea lui Robu la orice pedeapsă...

Alin Nica: „Ne putem aştepta din partea lui Robu la orice pedeapsă inchizitorie, inclusiv excluderea”. Ce spune despre o posibilă trecere a primarilor PNL în alte partide VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, primarul localităţii Dudeştii Noi, aflat printre cei „decapitaţi” de Nicolae Robu din funcţia de preşedinte al filialei locale PNL, a fost capul întâlnirii de ieri a primarilor care au iniţiat platforma anti-Robu. Chiar şi cu apariţia mişcării de rezistenţă din interiorul partidului, există posibilitatea ca unii dintre primari să nu reziste tentaţiei de a migra înspre altă formaţiune politică, chiar dacă ar putea fi priviţi ca şi traseişti politici.

Dănuţ Groza, primarul din Sânnicolau Mare, a şi menţionat că unii dintre ei ar fi fost ofertaţi. „Noi nu ne-am pus problema aceasta. Ne-am întânit în trei ocazii şi am discutat chestiunea. Am convenit că vom lupta până la capăt, să fim ascultaţi şi respectaţi. Dacă vom fi daţi afară, atunci ne vom pune problema asupra a ceea ce vom face. Eu, chiar dacă voi fi exclus, nu voi pleca la alt partid. Voi candida independent dacă e cazul sau voi urma o altă cale. În momentul actual, la modul iraţional de reacţie a lui Robu, ne putem aştepta la orice. Dacă orice ieşire a noastră este luată ca un afront, atunci ne putem aştepta la orice pedeapsă inchizitorie, inclusiv cea supremă, de excludere”, a declarat Alin Nica, aflat în studioul HDV.

Primarul din Dudeştii Noi a spus că grupul reformator este deschis la dialog. „Chiar şi în conferinţa de presă am lansat oferta la dialog, mâna întinsă, însă nu la bucată, ci cu întreg grupul. Nu mergem individual, nu răspundem la astfel de abordări. Domnul Robu mizează pe desparte şi cucereşte. Din partea lui Nicolae Robu nu a venit niciun telefon, nu neapărat mie, ci celorlalţi colegi.


Nu a încercat o mediere sau reconciliere internă. Dimpotrivă, măsurile lui au avut exact rol invers. Faptul că Marilen Pirtea şi Alina Gorghiu s-au oferit ca mediatori mi se pare foarte corect, însă Robu a spus că se descurcă singur, că nu are nevoie de aşa ceva”, crede Alin Nica.

În timp ce primarul Timişoarei mizează pe Cristian Buşoi în lupta din vârf contra lui Ludovic Orban, primarii răzvrătiţi din Timiş merg pe mâna celui de-al doilea. Nu ştiu părerea tuturor, individual. Din modul în care pune Robu problema, faptul că şi-a anunţat susţinerea pentru Buşoi fără să poarte discuţii, este clar că ne paşte acest pericol al eliminării definitive. Ce faci în această situaţie? Mergi cu celălalt contracandidat ca să pui o contrapondere. E un risc major ca PNL Timiş să nu mai fie reprezentată cum trebuie la nivel naţional. Buşoi a sprijinit deschis noua conducere încă din alegerile interne. Ludovic Orban nu are pe cine să se bazeze, probabil doar pe Ben-Oni Ardelean”, a specficiat invitatul PRESSALERT LIVE.

Primarul din Dudeştii Noi este de părere că alegerile la nivel naţional vor fi elementare în ceea ce priveşte viitorul PNL Timiş. „Aşteptăm până la alegeri ca să se clarifice lucrurile şi aici, în Timiş. Îmi e greu să estimez cum vor vota 5000 de delegaţi, dacă Robu va fi prim-vicepreşedinte sau nu. Cred că va fi o loterie şi va conta imaginea candidatului, notorietatea şi jocurile de culise pe care le vor face contracandidaţii. Au spus că nu doresc să se excludă reciproc din viitoarea conducere. Vor ajunge la înţelegeri astfel încât să nu fie pierderi”, a menţionat Alin Nica. Primarul din Dudeştii Noi crede că atât Cristian Buşoi, cât şi Ludovic Orban, au atuurile personale în lupta din vârful partidului. „Buşoi e un tânăr din generaţia mea, poate una peste, dar care reprezintă speranţa pentru mulţi de vârsta noastră. E europarlamentar, a avut diverse poziţii în poziţii în partid, dar Orban e perceput ca fiind foarte apropiat de membrii de la baza partidului. Răspunde la telefon chiar şi celui mai simplu membru, e pe dovedite iar acest lucru contează. Asta solicităm conducerii PNL, o mai mare apropiere de nevoile reale”, a conchis Alin Nica la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.