Angajații RAR Timiș, complicii unei rețele de hoți de mașini de lux....

Angajații RAR Timiș, complicii unei rețele de hoți de mașini de lux. Vezi ce a scos la iveală ancheta DIICOT

1
DISTRIBUIȚI

Operațiune de proporții a DIICOT împotriva unei grupări specializate în furtul și valorificarea de mașini de lux sustrase din vestul Europei, gruparea având complici inclusiv printre angajații Registrului Auto Român Timiș.

Mașinile erau introduse în țară prin vămile din vestul țării, „în acest scop fiind folosite la autoritatea vamală documente vamale de transport sau comerciale falsificate. Pentru a crea aparența de legalitate, membrii grupării achiziționau documente ale unor autovehicule accidentate, având aceeași marcă și aproximativ aceleași caracteristici cu autovehiculele furate. Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevăzute în actele respective, după care se efectua inspecția RAR, iar autoturismele erau apoi introduse în circuitul civil, fiind înmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, în sensul că autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale căror documente fuseseră folosite de membrii grupului.


După înmatriculare, aceste autovehicule erau înstrăinate către diferiți cumpărători de bună credință care plăteau prețul de piață real al autoturismelor respective. Din investigațiile derulate a rezultat că membrii grupării au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul unor funcționari din cadrul RAR Timiș, al căror rol era acela de oculta, cu ocazia verificărilor de specialitate efectuate în cadrul instituției, datele tehnice care demonstrau faptul că autovehiculele supuse verificării erau în realitate furate”, susțin anchetatorii.

În timpul investigațiilor, au fost identificate și ridicate mai multe mașini de lux – Volkwagen Touareg, BMW X6, Porsche Cayenne, BMW 635 Coupe, BMW X5, Mercedes ML. În această dimineață, procurorii DIICOT Caraș Severin împreună cu polițiști DGA și cei de la ”Crimă Organizată” au descins în mai multe locații din șase județe. În timpul ancjetei, a reieșit că unii dintre suspecți sunt implicați și în tranzacții ilegale cu pere de artă, în special tablouri.

Suspecții sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, furt, tăinuire, folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, înșelăciune, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, trafic de influență, cumpărare de influență, luare de mită, dare de mită și spălare a banilor.

Vom reveni cu amănunte.

 

1 COMENTARIU

  1. Mi-a luat o gramada de timp sa citesc toate infractiunile! In afara de omor, tot codul penal il au pe cap. Tara de infractori! La puscarie! S-a umplut tara de Porsche, BMW si Mercedes cu tot cu cocalarii aferenti. Nu toti, dar o parte din cumparatorii aia de buna credinta stiau la fel de bine ca si autorii ca masinile sunt carninte. Parerea mea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.