Poliția Locală nu se implică în asigurarea ordinii pe stadion la derby-ul...

Poliția Locală nu se implică în asigurarea ordinii pe stadion la derby-ul ASU Politehnica – UTA. Vezi răspunsul ”complex” primit de suporteri la solicitarea făcută

0
DISTRIBUIȚI
Un polițist local înaintea unui meci de pe ”Dan Păltinișanu”

Prezentă meci de meci cu efective generoase pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” la jocurile lui ACS Poli, Poliția Locală Timișoara va lipsi însă de pe arenă la duelul echipei suporterilor cu UTA. Deși reprezentanții lui ASU Politehnica au solicitat sprijin pentru asigurarea ordinii cu ocazia meciului din 21 mai, unul cu grad ridicat de risc, răspunsul primit astăzi a fost negativ. Motivul principal invocat de Dorel Cojan, șeful instituției e că: ”datorită complexității, diversității și multitudinelor (sic!) activități aflate în desfășurare ne aflăm în imposibilitatea de a mai asigura alte măsuri de ordine”.

Suporterii au solicitat din timp sprijin Poliției Locale Timișoara, un serviciu public gratuit. ”Am făcut o adresă la începutul lunii prin care le solicitam sprijinul prin asigurarea unui număr de X polițiști locali. Ne-am exprimat dorința de a ne întâlni cu ei și de a discuta toate lucrurile astea. Pentru a ne ajute la meciul cu UTA în calitate de stewarzi. La fel ca la ACS, pentru că se face în baza unui protocol de colaborare. Prima oară am primit răspuns că nu avem protocol de colaborare, deci nu putem să facem treaba asta. Le-am răspuns cu o adresă prin care ne-am exprimat dorința de a încheia un protocol de colaborare pentru meciul ăsta… Noi oricum avem firma noastră de pază, dar trebuie să aducă mult mai mulți oameni. Fiind un meci de risc maxim. Am vorbit și cu Jandarmeria, le-am spus și lor în cadrul ședinței tehnice că solcităm sprijinul Poliției Locale, ne-au spus că nu pot să-i forțeze. Reprezentantul Poliției Locale la ședința tehnică a spus: da, da știu, ați depus o adresă, vă vom răspunde. Am primit azi răspunsul acesta în bătaie de joc”, a declarat Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria, pentru PRESSALERT.ro.

Răspunsul primit astăzi de reprezentantul lui ASU Poli și semnat de către ”DIRECTOR
JR.EC.


DOREL COJAN” a fost următorul: ”Având în vedere solicitarea dvs., înregistrată la Direcția Poliției Locale Timișoara sub nr. de mai sus, de a încheia un protocol de colaborare ocazională pentru asigurarea unui climat de siguranță pe stadion cu ocazia disputării meciurilor de fotbal ale echipei ACS ASU Politehnica Timișoara, vă comunicăm că, datorită complexității, diversității și multitudinelor activități aflate în desfășurare, ne aflăm în imposibilitatea de a mai asigura alte măsuri de ordine”.

Suporterii sunt nevoiți să apeleze astfel la mai mulți stewarzi de la o firmă de pază și protecție cu care colaborează în mod obișnuit la jocurile cu un număr însă mult mai mic de spectatori. ”Noi trebuie să plătim acești stewarzi, nu mi se pare corect, pentru că polițiștii locali sunt ai orașului Timișoara, nu ai lui ACS Poli, fără a avea nicio treabă cu această echipă. Dar e un serviciu care trebuie folosit de toate cluburile sportive din oraș dacă se poate”, consideră Novovic. Acesta a precizat că și Cristian Brâncovan a făcut o solicitare, în nume propriu, de a i se transmite protocolul de colaborare în baza Legii 544 și nu a primit niciun răspuns. Mai mult, ”am încercat să mergem la domnul Cojan, să discutăm, nu am reușit să trecem de poarta Poliției Locale”.

Situația îngreunează organizarea derby-ului cu UTA, unul la care e așteptată o asistență-record pentru sezonul acesta al Ligii a II-a. Fanii pot fi stewarzi și prin voluntariat, dar nu sunt atestați pentru toate activitățile, precum cea de control corporal. Cel mai probabil jandarmii vor fi prezenți pe arenă pentru a asigura protecția suporterilor oaspeți. ”Nu pot să spun dacă vine de mai sus, dar cert e că asta e relația cu Poliția Locală ca și instituție și nu mi se pare corect… Sunt cheltuieli mai mari, și asta am scris în adresa către ei, e mult mai okay la un asemenea meci să se asigure măsuri de către oameni-teoretic pregătiți, polițiștii locali au, teoretic, o pregătire superioară oamenilor de la firmele de pază”, a conchis ”Mihalcea”.

Polițiștii locali sunt, în schimb, o prezență obișnuită la meciurile lui ACS Poli de pe teren propriu, fie că vorbim de jocuri cu mai puțin de o mie de oameni, fie că era vorba de duelurile cu asistență numeroasă cu Steaua și Dinamo, meciuri la care dispozitivul de forțe de ordine era impresionant (circa 85-100 de polițiști locali cu rol de stewarzi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.