ASU Politehnica UMILEȘTE Călărașiul de la 0-1 și cu un om în...

ASU Politehnica UMILEȘTE Călărașiul de la 0-1 și cu un om în minus! Absență MAJORĂ pentru meciul cu UTA după ”ploaia” de cartonașe din prima repriză FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Încă două reușite pentru golgheterul Ștefan Blănaru. Foto: Dan Oancia

Salvată și matematic de la picaj încă dinaintea partidei, ASU Politehnica Timișoara a trecut de la agonie la extaz în duelul cu Dunărea Călărași. Oaspeții au deschis scorul și au avut un om în plus încă din prima repriză în urma cartonașului roșu direct văzut de Ioan Mera, dar, cumva, decizia i-a întărâtat pe ”Băieții în ghete”, care s-au impus în cele din urmă clar, scor 4-1 (1-1).

Ultimul joc de pe ”Știința” în acest sezon nu a început grozav pentru elevii lui Sorin Brîndescu. În minutul 28 Kanda execută o lovitură liberă periculoasă, una din seria lungă de decizii potrivnice gazdelor luate de ”centralul” Marius Omuț astăzi, mingea izbește bara din stânga lui Gakos și sare la Țîră, care nu ratează cu toată poarta în față: 0-1. Peste opt minute Ioan Mera intră din spate asupra aceluiași Țîră, într-o zonă ”neutră”, și arbitrul îl elimină direct! Stupoarea a continuat, mai mulți alb-violeți văzând ușor cartonașul galben pentru niște faulturi obișnuit de joc. Dar furia amfitrionilor s-a transformat într-o forță pozitivă cu două minute înainte de pauză. Răzvan Ghinescu prinde un șut de senzație de la mare distanță, balonul izbește transversala și intră în poarta lui Lungu.

Încă două pentru ”Blană”

Cu 1-1 la pauză gândurile poliștilor de pe margine erau mai degrabă de conservare în vederea derby-ului cu UTA. Totuși, după pauză ASU Poli a supus trupa lui Adrian Mihalcea unui tir continuu de contraatacuri periculoase. După doar cinci minute de la reluare Blănaru își aduce echipa în avantaj, din fața porții, în urma unui corner deviat. La acest scor și-a făcut apariția în premieră în tricoul dungat orizontal Deian Sorescu, cu o evoluție solidă în banda dreaptă, ofensiv. ”Băieții în ghete” nu s-au oprit aici. În minutul 63 Ștefan Blănaru are o acțiune specifică, scapă spre poartă și finalizează la colțul lung pentru 3-1. În fine, cireașa de pe tort înaintea vizitei noii ”Bătrâne Doamne” a fost pusă de Ionuț Vucea. Abia intrat în locul golgheterului cu cota 15, acesta ratase imediat o șansă bună, dar a înscris dintr-o poziție mai dificilă după o pătrundere pe linia de fund.

Succes cum nu se putea mai binevenit pentru echipa susținută de suporteri, mai ales înaintea partidei cu UTA BD, din 21 mai, de pe ”Dan Păltinișanu” – spectacolul ideal care va încheia primul sezon de B.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Nicolescu – Teut (Sorescu 54′), Birău (Cr. Gălan 77′), Măd. Stancu, Ghinescu – Şt. Blănaru (Vucea 86′). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Dunărea Călărași: C. Lungu (cpt.) – Ţenea (Licu 58′), Mardare, Şandru, Bg. Stancu (Ibrian 46′) – Danciu, Preoteasa, C. Cristea (Ciocâlteu 51′), Cr. Puşcaş – Kanda, Ţîră. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Brîndescu, despre eliminarea directă a lui Mera: ”Mi se pare prea ușoară”

Tehnicianul lui ASU Poli părea mai degrabă îngândurat decât fericit după succesul la scor cu Dunărea. Un 4-1 care egalează cel mai clar succes obținut în B, cel cu Balotești din toamnă. Principala problemă pare a fi absența lui Ioan Mera cu UTA, dar ”remontada” de azi arată și potențialul general al echipei. ”Am început jocul greoi, cu foarte multe greșeli, nu am avut ritm, greșeli de marcaj, puțină șansă pentru că au avut situații de a mai înscrie în prima repriză. Cred că golul egalizator al lui Ghinescu, un șut foarte frumos pe recuperarea noastră, ne-a redat încrederea și am jucat bine faza de apărare și contraatac. Nu aveam altă opțiune. Suntem acum bucuroși de victorie. Am încercat să punem probleme pe zona centrală și am încercat. Inițial speram să salvăm un punct, dar băieții au jucat exemplar, mai ales pe contraatac au fost inspirați. Nu am făcut calcule, nu ne-am gândit (n.r. că suntem deja salvați). Mi se pare prea ușoară, ne dereglează puțin pentru jocul cu UTA, dar vom găsi soluții”, a conchis Sorin Brîndescu în legătură cu eliminarea experimentatului fundaș central.

”Felicit echipa gazdă pentru dăruirea de care au dat dovadă. Au jucat și în zece oameni. E o înfrângere care ne readuce cu picioarele pe pământ. Azi am părut ca o echipă fără orizont, obosită și cu probleme tehnico-tactice. Am condus 1-0, am avut benzină doar pentru 20-30 de minute. Nu facem un capăt de țară. E bine că am primit o lecție de la fotbal. Sunt ferm convins că din etapa viitoare vom arăta ca și până acum. Au jucat mult mai bine cei de la Timișoara. Toți, începând cu mine, suntem vinovați pentru această înfrângere”, a spus Adrian Mihalcea, tehnicianul Călărașiului.


În tur, ASU Poli s-a impus și în deplasare, scor 3-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.