PROFIT Câștiguri importante pentru ASU Politehnica în urma derby-ului cu UTA. ”Băieții...

PROFIT Câștiguri importante pentru ASU Politehnica în urma derby-ului cu UTA. ”Băieții în ghete” au rămas, în schimb, datori: ”Suntem dezamăgiți de atitudinea echipei”

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Clubul susținut de suporterii timișoreni a obținut un câștig financiar important în weekend. Dacă pe teren ASU Politehnica a suferit un eșec dureros cu UTA Bătrâna Doamnă, în schimb, în vistieria clubului alb-violet a intrat o sumă importantă, în primul rând din vânzarea celor aproape 11 mii de bilete pentru acest meci.

Partida cu UTA a reprezentat pentru gruparea susținută și financiar de fani oportunitatea unei rețete financiare excelente. Sunt cifre care ar face invidios orice club de primă ligă din țară. ”Am vândut undeva la 11.000 de bilete. Eu aș spune că au fost circa 14.000 de spectatori ținând cont că au intrat copii sub 14 ani gratuit și au mai existat invitații”, a spus Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria, pentru PRESSALERT.ro.

Pe lângă cei peste 23.000 de euro obținuți din bilete, suporterii au mai contribuit cu circa 8.000 de euro la bugetul clubului doar la acest joc prin vânzarea de tricouri și alte materiale cu însemnele lui ASU Politehnica sau ale suporterilor viola, dar și prin cunoscutele ”Cutii pentru echipă”. Din acest profit însă s-a și cheltuit și probabil vor mai exista costuri suplimentare. ”Încă nu am luat amenzi. De la Jandarmerie am primit un avertisment pentru pirotehnie… Urmează și FRF, să vedem. Ar fi păcat să se amendeze spectacolul în condițiile în care în Liga I nu ai, depinde și de ce a trecut observatorul în raport”, a precizat ”Mihalcea”. Cheltuieli mari au fost deja înregistrate cu plata către CJT pentru disputarea jocului pe ”Dan Păltinișanu” în nocturnă, 7.200 lei plus TVA, în timp ce nu mai puțin de 10.000 de lei i-au costat pe fani plata firmei de pază pentru asigurarea siguranței la derby. Reiese că profitul în urma duelului cu UTA depășește lejer suma de 20.000 euro pentru bugetul lui ASU Poli.

Cel mai important câștig în viziunea fanilor e însă disputarea partidei cu aproape jumătate de arenă plină. ”Noi suntem mulțumiți și mulțumim încă o dată tuturor care au venit la stadion, a fost ca în vremurile bune și sperăm să fie cât mai multe astfel de meciuri.


Avem nevoie cu toții…”, a subliniat Novovic.

Foto: Gabriel Brezeanu

Rezultatul, singurul și marele regret

Singurul minus, unul deloc de neglijat, e însă faptul că pe teren ”Băieții în ghete” au clacat cu UTA (scor 0-3). Mai ales că un număr bun de spectatori putea fi câștigat și pentru viitorul sezon. ”E clar, toți suntem dezamăgiți de atitudinea echipei, se pare că nu au înțeles ce înseamnă derby-ul acesta pentru noi. Majoritatea sunt jucători care joacă de ceva vreme la această echipă. Că au venit 5.000 de spectatori în plus față de alte meciuri nu cred că e așa o presiune mare că nu o pot suporta. A fost presiune pe toți, cu atât mai mult pe cei de la UTA. Noi asta ne-am dorit, prin promovarea agresivă, ne doream să aducem cât mai multă lume la stadion, am și reușit și păcat că nu am reușit să arătăm și pe teren ce am vrut să transmitem noi ca și conducere, suporteri… Mai avem două meciuri și apoi tragem linie”, a conchis liderul Druckeriei.

Obligați să se revanșeze în Ilfov

Elevii lui Sorin Brîndescu nu au mult timp pentru a reflecta asupra rezultatului de duminică. Fapt care se poate dovedi pozitiv. Mâine, de la ora 18.00, ASU Poli joacă pe terenul celor de la Academica Clinceni, o grupare aflată pe tobogan din punct de vedere sportiv. După această ultimă intermediară în acest sezon de B, bănățenii evoluează tot în Ilfov, dar la Balotești, în penultima etapă și totodată ultimul meci pentru alb-violeți în condițiile în care nu au adversar în ultima rundă. Timișorenii nu vor putea miza contra colegei de clasament din Clinceni pe Taub (suspendat).

CIFRELE pozitive:

106.630 de lei e suma obținută din vânzarea biletelor
18.872 lei e profitul în urma materialelor promoționale, tricouri, fulare, vândute cu ocazia meciului cu UTA
11.227 lei si 300 euro strânși în ”Cutiile pentru echipă”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.