Avocatul care dădea ”țepe” sincron clienților și statului, condamnat la închisoare. Vezi...

Avocatul care dădea ”țepe” sincron clienților și statului, condamnat la închisoare. Vezi ce pedeapsă a primit UPDATE Decizia baroului

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a dat sentința în dosarul în care a judecat dosarul în care a fost trimis în judecată avocatul Lucian Cristian Teodor, din Caransebeș. Acesta și soția sa Roxana au fost acuzați de faptul că și-au înșelat clienții, dar și statul. Ani de zile la rând cei doi soți au cerut sume mari de bani, cash, ca să achite diverse taxe de timbre în procesele ce le aveau clienții lor, însă banii nu îi mai plăteau, depunând la dosar chitanțe sau recipise falsificate de ei pe calculator. În 2014 a luat ființă la Caransebeș Asociația Clienților Păgubiți de Cabinetul de Avocatură Lucian Cristian Teodor și Asociații.

Trimis în judecată pentru înșelăciune și fals, avocatul a fost condamnat la trei închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un un termen de supraveghere de patru ani.


De asemenea,  pe durata termenului de încercare este obligat să presteze pe o durată de 60 de zile, o muncă neremunerată în folosul comunităţii la  Primăria Municipiului Caransebeş sau A.J.O.F.M Caraş Severin. Soția sa a primit o pedeapsă de trei de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Avocatul a fost obligat la plata sumei de 214.000 lei către o partea civilă cu titlu de despăgubiri civile, sumă actualizată cu rata inflaţiei, calculată de la data achitării sumei, respectiv 18.03.2011 până la data plăţii efective şi la plata sumei de 61.418 lei către aceiaşi parte civilă, cu titlu de despăgubiri civile, sumă actualizată cu rata inflaţiei, calculată de la data achitării sumei, respectiv 25.01.2012 până la data plăţii efective. De asemene va trebui să plătească suma de 57.829,15 lei către partea Primăria Municipiului Caransebeş cu titlu de despăgubiri civile

Sentința nu este definitivă.

UPDATE Decanul Baroului Caraș Severin, Gheorghe Ciulei, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ”în urma condamnării, Consiliul director a decis suspendarea avocatului Lucian Cristian Teodor. Nu a fost exclus pentru că sentința nu este definitivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.