Călin Dobra, după ce Ministerul Sănătății a lăsat Timișoara pe dinafară: “Spitalul...

Călin Dobra, după ce Ministerul Sănătății a lăsat Timișoara pe dinafară: “Spitalul județean este spital regional”

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean

Primele trei spitale regionale cu fonduri europene din țară vor fi construite la Cluj, Iași și Craiova, anunța, în urmă cu două luni, ministrul Sănătății, Florian Bodog. Astfel, Timișoara a rămas pe dinafară.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, spune că la Timișoara există deja un spital regional, și anume spitalul județean, în care s-au investit și se vor investi sume mari de bani.

“În ultima perioadă, au apărut discuții că nu există un spital regional la Timișoara.


Vreau să vă spun un singur lucru: spitalul județean este spital regional. O spun în prisma oamenilor din domeniul sănătății care lucrează în spital, oameni profesioniști, devotați, o spun în prisma următoarelor investiții. În acest an, CJ Timiș alocă cel mai mare buget față de anii trecuți, 12 milioane de lei pe investiții și încă nouă milioane de lei pe reparații și întrețineri”, a afirmat Călin Dobra.

Președintele CJ Timiș a vorbit și despre următoarele proiectele mari care vor fi derulate, precum banca de țesuturi, noua maternitate sau o Unitate de Primiri Urgențe.

“Mai este proiectul cu banca de țesuturi, finanțat de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială. Noi punem terenul la dispoziție, banca va fi realizată în față la Casa Austria și la Ortopedie. O să vedeți, în următorii ani, pentru că sunt proiecte majore, împreună bineînțeles cu noua maternitate, care va merge pe finanțare România – Ungaria, o să vedeți un adevărat spital regional. Încercăm și facem demersuri și cu centrul de sânge, să treacă în patrimonial județului. Deci, de la stânga la dreapta, avem locuințe, centrul de sânge, Oncogen-ul, spitalul, Casa Austria, UPU modern, maternitatea, Ortopedia și sperăm să continuăm cu construcția de locuințe destinate personalului din domeniul sănătății. Eu cred că spitalul județean e mai mult decât un spital regional și asta se datorează oamenilor de aici”, a conchis Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.