Casă cu trei camere, ridicată de mitropolitul Banatului într-o săptămână pentru o...

Casă cu trei camere, ridicată de mitropolitul Banatului într-o săptămână pentru o familie săracă cu patru copii, din Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1290900789">

Mitropolitul Banatului a făcut o nouă faptă bună, într-un timp record, pentru o familie săracă din județul Timiș. Astfel, în doar o săptămână, a fost ridicată o casă cu trei camere și dependințe pentru o familie cu patru copii aflată la limita existenței.

Locuința a fost construită în satul Beregsău Mare, aflat la mai puțin de 20 km de Timișoara, acolo unde trăiește familia Lupescu. În urmă cu o săptămână, pereții casei au cedat, astfel că cei patru copii și părinții lor nu mai aveau unde să locuiască.

“Aflând de la un vecin despre această situație tragică prin care trece această familie cu două fete de grădiniță și doi băieți minori, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a intervenit imediat, gândindu-se să le ofere un acoperiș deasupra capului. De la gând la faptă a fost doar un pas, și în mai puțin de o săptămână de la aflarea veștii s-a înălțat o casă cu trei camere și dependințe pentru această familie. În acest context, Chiriarhul Banatului alături de alți binefăcători bănățeni s-au alăturat demersului social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei și au ajutat cu materiale și resurse umane, zidari, electricieni și instalatori”, transmite Arhiepiscopia Timișoarei.

Casa a fost ridicată în doar șapte zile, astfel că astăzi, în prezența ÎPS Ioan Selejan, a avut loc sfințirea noii locuințe. Tatăl copiilor a fost extrem de emoționat și, cu lacrimi în ochi, i-a mulțumit Mitropolitului Banatului pentru că, de acum înainte, copiii săi vor putea avea un trai decent.

“În actul de donație se va stipula o clauză, prin care timp de zece ani această casă nu poate fi înstrăinată. Demersul de într-ajutorare din eparhie continuă în parohia Gottlob, unde o familie, cu grave probleme de sănătate, ce locuiește într-un bordei, în condiții greu de imaginat se va bucura de ajutorul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan”, mai comunică Arhiepiscopia Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.